Artėjant filmo „300: imperijos gimimas“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 40-metę anglę aktorę, kuriai taip tinka galingų moterų rolės.

Nors L.Headey ekrane atrodo gana aukšta, jos ūgis – tik 166 cm.

Aktorė gimė Bermudų salų administraciniame centre, Hamiltone. Ten L.Headey tėvas, policijos kadetas, buvo nusiųstas prieš pat jos gimimą.
Lena Headey filme "300: Imperijos gimimas" (AcmeFilm nuotr.)

Bermuduose, apsupta vandenyno, Lena gyveno iki kol jai sukako 5-eri, tuomet su šeima ji grįžo į Angliją, Jorkšyrą. Paauglystėje mergina dar kartą persikraustė, šįsyk – į Londoną. Būdama suaugusi L.Headey niekuomet nebuvo grįžusi į Bermudus.

Aktorių vadybininkas L.Headey atsitiktinai pastebėjo viename renginių, kur ji pasirodė drauge su bendramoksliais, kai jai buvo 17-a. Galiausiai po poros metų ji debiutavo kinuose 1992-ųjų filme „Waterland“. Ruošiantis šiai juostai aktorei teko mokytis šaudyti iš lanko ir joti žirgu.

L.Headey Pietų Londone yra lankiusi bokso treniruotes, taip pat ji sako noriai keičianti sporto salę į bokso pratimus.

Aktorė yra vegetarė.

Dirbadama Indijoje L.Headey atrado jogą ir iki šiol ja užsiima.

L.Headey kadaise buvo susižadėjusi su aktoriumi Johnny Cicco. Nuo 1994 iki 2003 metų ji draugavo su aktoriumi Jasonu Flemyngu, su kuriuo susipažino filmuodamasi juostoje „Džiunglių knyga“. Moteris net išsitatuiravo mylimojo vardą tajų kalba.

Prie altoriaus L. Headey susiruošė tik 2007-ųjų gegužę, jos išrinktuoju tapo muzikantas Peteris Loughranas. Jiedu 2010-ųjų kovo pabaigoje susilaukė sūnaus Wylie, tačiau jau po metų nutarė skirtis. Oficialiai jų skyrybos buvo įteisintos 2012 liepą.

L. Headey yra artima aktorės Piper Perabo, pažįstamos iš filmo „Pašėlusios kojotės“, draugė.

Vegetarei L. Headey teko išties bjaurus darbas ruošiantis vaidmeniui 2005-ųjų filme „Broliai Grimai“, kuriame taip pat pasirodė Heathas Ledgeris ir Mattas Damonas. Moteris privalėjo išmokti nudirti triušiui kailį.

Gyvūnų teises palaikanti aktorė noriai dalyvauja šios krypties organizacijų rengiamose kampanijose. Vienu metu L.Headey savo namuose augino net penkis šunis ir, kaip bebūtų ironiška, – triušį.
Lena Headey filme "300: Imperijos gimimas" (AcmeFilm nuotr.)

Aktorė yra gera kolegos Peterio Dinklage‘o bičiulė, nors „Sostų karuose“ Sersėja vaidina negalinti pakęsti jo herojaus, jauniausiojo Lanisterio, neūžaugos Tiriono.

Vienas mėgstamų L.Headey laisvalaikio užsiėmimų – siaubo filmai. Ji teigia juos žiūrėdama puikiai pailsinti ir atitrūkstanti nuo realybės.

L.Headey tvirtina nemėgstanti dalyvauti pokalbių šou, nes šie ją gąsdina.

Mėgstamiausi aktorės rašytojai – Haruki Murakami ir Fiodoras Dostojevskis.

Aktorė mėgsta senoviškus drabužius, tad noriai eina į jų krautuvėles.

L.Headey klausoma muzika įvairi, jai patika Bobas Dylanas, Joni Mitchell, Stevie Wonderis, „Coldplay“, „The Strokes“ ir Chetas Bakeris.

Žinoma moteris pasisako prieš šaunamųjų ginklų įsigijimą JAV. „Aš tikrai laisvalaikiu nešaudyčiau ir nesuprantu, kodėl amerikiečiai taip nesunkiai gali įsigyti ginklų ir juos naudoti „pasižaidimui.“

Didžioji filmo „300: imperijos gimimas“ premjera Holivude jau įvyko, kviečiame pamatyti nuotraukas, kuriose matyti natūralūs, gerokai trumpesni L.Headey plaukai ir daugybė jos kūną puošiančių spalvingų tatuiruočių.

Pagal Franko Millerio komiksą „Kserksas“ sukurtame įspūdingame Noamo Murro filme „300: imperijos gimimas“, kurio prodiuseriu tapo garsusis „300“ ir „Žmogus iš plieno“ kūrėjas Zackas Snyderis, pasakojama apie generolą Temistoklį (akt. Sullivanas Stapletonas). Jis, remiamas Spartos karaliaus Leonido našlės, karalienės Gorgo, stengiasi suvienyti Graikiją ir pakeisti karo su pergalės trokštančiais persais eigą. Tačiau Persijos armiją į mūšį veda pats dievu tapęs mirtingasis Kserksas (akt. Rodrigo Santoro) bei negailestingoji persų laivyno vadė Artemizija (akt. Eva Green), tad graikams lengva nebus.

Kovo 7 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančio filmo „300: imperijos gimimas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)