Pranešime spaudai rašoma, kad alinančią ir sudėtingų oro sąlygų apsunkintą atkarpą varžybų nugalėtojai įveikė per 1 minutę 13 sekundžių ir 39 šimtųjų dalių. Po pergalės pora plačiai šypsojosi ir teigė, kad vėjo gūsiai buvo išties stiprūs, todėl pagerinti užsistovėjusį varžybų rekordą, kuris priklauso Gediminui Kučinskui (1 minutė ir 42 šimtosios sekundės dalys), buvo beveik neįmanoma. Vis tik marijampoliečiai džiaugėsi, kad nugalėtojais pavyko tapti jau antrą kartą ir prižadėjo į kitais metais vyksiančias jubiliejines, jau dešimtąsias varžybas, atvykti su tikslu apginti iškovotą titulą.

„Žmonų nešimo“ varžybų vicečempionais tapo debiutantai Raimondas Avlosevičius ir Gabija Avlosevičienė. Šiauliečių pora nuo čempionų atsiliko tik kiek daugiau nei viena sekunde – 314 metų atkarpą įveikę per 1 minutę 14 sekundžių ir 80 šimtųjų dalių. Pirmą kartą varžybose dalyvavusi Avlosevičių pora sakė, jog panašaus pobūdžio renginių skatinančių žmones išeiti iš namų ir šiek tiek pasportuoti Šiauliuose trūksta, tad „Žmonų“ nešimo varžybos buvo puiki proga ne tik praskaidrinti kasdienybę, bet ir pasitreniruoti.

Trečią vietą varžybose užėmė Artūras Grublys ir Jurgita Stonytė, atkarpą įveikę per 1 minutę ir 18 sekundžių.

Iš viso devintose „Žmonų nešimo“ varžybose buvo užsiregistravusios trylika porų, tačiau penkios iš jų pabūgo prastų oro sąlygų ir į jas neatvyko.

Visos dalyvavusios poros buvo pakviestos nemokamai stebėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes tarp „Šiaulių“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų bei apdovanotos gausiais rėmėjų įsteigtais prizais. Tuo tarpu nugalėtojai išsidalino ir pagrindinį varžybų prizinį piniginį fondą – 300 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)