Liūdesį slopino maistu

„Išėjau iš darbo, naujo ilgai negalėjau susirasti. Daug laiko praleisdavau namuose, prasidėjo depresija, kurią bandžiau numalšinti sočiais ir skaniais patiekalais. Net pati nepastebėjau, kai svarstyklių rodyklė persirito per 80 kilogramų padalą“, - prisimena Julija.

Jauna moteris prisimena, kad tuo metu ji jautėsi nepilnavertiškai ir baltai pavydėdavo savo dailiai nuaugusioms draugėms.

„Jei išeidavome į viešumą, jos sulaukdavo daug komplimentų ir dėmesio, nes buvo lieknos ir dailios. Galvojau, kodėl aš negaliu būti jų vietoje? Aplinkiniai juk pirmiausiai pastebi moters išvaizdą, o ne dvasinį pasaulį, - sako ji. - Tada supratau, kad reikia keisti savo išvaizdą. Niekas man nepadės, jei pati su savimi nesusidraugausiu. Pradėjau laikytis dietų, tačiau ilgai badauti nepavyko, turbūt neturėjau pakankamai daug valios.“
Julijos išvaizdos pokyčiai

Įkvėpė bendraminčiai

Socialiniame tinkle „Facebook“ Julija netikėtai surado bendraminčių grupę „Sportuok ir būk sveikas“, kurie ją ir motyvavo keistis.

„Supratau, kad aš nesu tokia viena, visi žmonės gali pasikeisti ir visko pasiekti savo valios pastangomis. Man buvo sudaryta speciali mitybos programa. Greičiausias ir efektyviausias būdas numesti svorio buvo bėgiojimas. Vieną dieną apsiaviau sportinius batelius ir išbėgau į stadioną. Pradėjau nuo mažų distancijų. Bėgdavau tiek, kiek galėjau. Jei pasidarydavo sunku, sustodavau. Po dviejų savaičių pastebėjau, kad netekau kelių kilogramų. Pamažu pradėjau didinti distancijas. Pati nepastebėjau, kaip per dieną įveikdavau jau po 8 kilometrus”, - savo kardinalių pokyčių pradžią prisimena ji.

Apetitas sportui kilo besportuojant. O pirmieji tirpstančių kilogramų rezultatai buvo geriausias postūmis judėti toliau ir nepasiduoti.

„Su mityba buvo sunkiau. Turėjau kardinaliai pakeisti savo meniu. Pradėjau valgyti daug košių, vištienos krūtinėlę, liesą varškę ir panašiai. Mityba buvo derinama prie mano skonio receptorių. Neprivalėjau valgyti to, kas man neskanu. Tik viskas turėjo būti sveika ir subalansuota“, - paaiškina Julija.
Julijos svorio pokyčiai

Kokio tikslo ji buvo užsibrėžusi? „Norėjau atrodyti taip, kaip mokyklos laikais. Netekau dvigubai daugiau svorio nei planavau“, - prisipažįsta mergina. Julija svėrė apie 80 kilogramų, dabar jos svoris - 62 kilogramai. “Svarbu buvo ne ištirpdyti kilogramus, bet gerai atrodyti ir jaustis. Nes turėdama viršsvorio jaučiausi sunkiai“, - paaiškina.

Svarbus vyro indėlis

Mergina išduoda, kad prie jos kardinalių pokyčių labai prisidėjo ir mylimas vyras.

„Jo palaikymas man buvo labai svarbus, kai pradėjau mesti svorį. Manau, kad jis giliai širdyje manimi visada tikėjo ir buvo šalia, kai prarasdavau motyvaciją. Kai pasižiūriu į senas nuotraukas, sunku netgi suvokti, kas man nutiko... Ačiū Dievui, kad su manimi visada buvo mano vyras, kuris labai palaikė mane net ir tada, kai svėriau 80 kilogramų. Jis visada sportuodavo, reguliavo savo mitybą. Bet man tada kažkas kepto ir riebaus būdavo kur kas skaniau nei subalansuotas valgiaraštis“, - juokiasi mergina.
Julija su vyru

Paklausus, ar pasikeitė gyvenimas numetus daug svorio, Julija neslepia, kad su ištirpusiais kilogramais vis gerėjo gyvenimo kokybė. Taip ji dar kartą įsitikino, kad žmonės vis dėlto žmogų pirmiausiai sutinka pagal išvaizdą.

„Žinoma, maloniausia, kad pasikeitė mano drabužių dydis. Seniau nešiodavau XL/L drabužius, dabar renkuosi M ar net S. Išties nuostabus jausmas pasikeisti“, - sako pašnekovė.

Kartą per savaitę lepinasi mėsainiais

Anot jos, išlaikyti dabartinį svorį nėra sunku, nes Julija iki šiol aktyviai sportuoja ir kontroliuoja mitybą. Kitoms merginoms, taip pat norinčioms keistis, ji pirmiausia rekomenduoja prisiminti seną patarlę, kad pusryčius reikia pavalgyti pačiam, pietumis pasidalinti su draugu, o vakarienę atiduoti priešui.

„Be pusryčių neišeinu iš namų. Tik atsibudusi ryte pirmiausiai išgeriu stiklinę vandens. Vėliau pasigaminu pusryčius. Kiaušinienę su lašiša, išsiverdu avižinės košės su vaisiais ir panašiai. Priešpiečiams suvalgau liesos varškės. Per pietus renkuosi vištienos patiekalus su daržovėmis. Vakarienės dažniausiai nebevalgau“, - paslaptimis dalinosi mergina.

Tiesa, kartą per savaitę Julija visada leidžia organizmui pailsėti nuo griežtos mitybos ir valgo, ką nori ir kiek tik nori.

„Dažniausiai nueinu pasilepinti mėsainiais ar kebabais iš greitojo maitinimo restoranų, - neslepia ji. - Labai svarbu leisti organizmui vieną dieną per savaitę pailsėti nuo subalansuotos mitybos ir leisti jam pasilepinti“.

Įspūdingi Julijos pasikeitimai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)