Patarimus sportuojantiems dalinantis jaunuolis pateikia savo bičiulės nuotrauką, kurioje ji įsiamžino prieš pradėdama sportuoti ir po to, kai ištreniravo savo kūną. Paslaptis paprasta – raumenys sveria daugiau nei riebalai. Sportuojant tirpsta riebalai ir tvirtėja bei auga raumenys, formuodami figūros linijas.

Įdomu tai, kad šiose dviejose nuotraukose mergina sveria beveik tiek pat – 60 kilogramų. E. Šapovalovas pabrėžia nuolat raginantis merginas nebijoti svarstyklių ir nesivadovauti skaičiais.

Socialiniame tinkle savo paskyrą sukūręs jaunuolis stengiasi motyvuoti žmones sektinais pavyzdžiais.

„Bandau parodyti ir pabrėžti aktualias temas, kurios susijusios su sportu, viena iš jų yra „skaičiai svarstyklėse“. Pateikiu ne vieną pavyzdį, kad merginoms nereikia bijoti svarstyklių. Sveriant daugiau, galima atrodyti geriau. Viskas yra įmanoma, jei to tikrai nori ir stengiesi“, – neabejoja natūralaus fitneso propaguotojas.
Edvino Šapovalovo išvaizdos pokyčiai

Edvinas socialiniame tinkle pateikia tiek savo asmeninę patirtį, tiek ir kitų žmonių gyvenimo istorijas, kaip po avarijų galima atsitiesti, pradėti sportuoti, atsistoti ant kojų, atsikratyti viršsvorio. Jaunojo sportininko socialinio profilio tikslas – motyvuoti vyrus ir moteris akivaizdžiais pavyzdžiais, ne tik kalbomis ir patarimais.

„Seniau manęs klausdavo, kodėl tai darau. Dabar klausia, kaip to pasiekiau, – sako vaikinas. – Visada bandau parodyti, kad ir be draudžiamų preparatų, nežalojant savo sveikatos, galima pasiekti puikių rezultatų. Žinoma, neatrodau įspūdingai lyginant su tais, kurie vartoja draudžiamus preparatus, tačiau jei žmonių tikslas atrodyti sportiškai be žalos sveikatai, savo pavyzdžiu noriu rodyti, kad tai įmanoma. 2009 svėriau 58 kilogramus. Per daugiau nei 5 metus priaugau 20 kilogramų liesos raumenų masės. Todėl kai kiti sako, kad per metus natūraliu būdu tiek priauga, tai meluoja ne tik sau bet ir kitiems.“

5 metai nepaliaujamų treniruočių pakeitė ne tik vaikino išvaizdą, bet ir mastymą.

„Siekiau kur kas daugiau, nei tik sužavėti merginas ar nusimetęs marškinėlius prie jūros atrodyti geriau. Dabar turiu tikslą kovoti prieš save! Žmonių palaikymas tik paskatina nesustot, įkvepia, kai būna sunkios dienos ir norisi pasiduoti. Iš jų aš sulaukiu motyvacijos, palaikymo, kurio reikia sunkiomis dienomis, kai ir pačiam norisi sustoti. Esu padėjęs ir suteikęs motyvacijos tikrai daugeliui žmonių, kartais išgirstu žodžius, kad būtent buvau priežastis, dėl kurios žmogus pradėjo keisti savo gyvenimą. Tuo aš džiaugiuosi, bet kartais reikia motyvacijos ir pačiam. Jau geriau kelsiu nuotraukas, susijusias su sportu, savęs motyvavimu, režimu, sveiku gyvenimo būdu, nei nuolatinius išgėrimus, vakarėlius, alkoholį ir panašiai. Visada norėjau socialinio profilio, kuris būtų su tikslu. Nes propaguoju ne tik sportą, bet ir savo asmenybės pakeitimą.“

Sveiką gyvenseną ir sportą be draudžiamų preparatų propaguojantis E. Šapovalovas prisipažįsta sulaukiantis iš žmonių ir išties keistų pasiūlymų.

Jaunas sportininkas, kuris save įvardija kaip natūralaus fitneso propaguotoju, blogeriu ir motyvatoriumi pasakoja, kaip visai neseniai vienas pokerio žaidėjas pasiūlė jam įdomų sandorį.

Du vyrai susilažino iš 1000 eurų, ar Edvinas vartoja draudžiamus preparatus ar ne. Tam įrodyti pasiūlė pasitikrinti nepriklausomame dopingo kontrolės centre. Dalis lažybų laimėjimo atitektų sportininkui. Vaikinas, žinoma, sutiko. Lažybų baigtis turėtų paaiškėti dar šią vasarą.

Natūralaus fitneso propaguotojo Edvino Šapovalovo išvaizdos pokyčiai – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)