Intriguojantys faktai apie Jordaniją:

- Ar žinote, kad Artimuosiuose Rytuose esanti Jordanija, nepaisant aplink ją vykstančių karų, yra saugi ir rami valstybė.

- Jordanijos sostinė Amanas yra unikali tuo, kad buvo pastatyta tarp septynių kalvų, vadinamų „jabals”. Ji neturi nei rytinės, nei vakarinės pusės. Kryptys yra paremtos „jabalais”.

- Jordanijos virtuvei būdinga patiekalų gausa, tačiau maisto mandagu atsisakyti net tris kartus prieš jį priimant.

- Vyraujanti religija Jordanijoje yra islamas, kalba - arabų, tačiau didžiuosiuose šalies miestuose laisvai susikalbėsite angliškai arba rusiškai.

- Miestas Petra - vienas iš septinių pasaulio stebuklų. Kasmet jame apsilanko tūkstančiai turistų iš viso pasaulio. Čia buvo nufilmuoti filmo „Indiana Jones” filmo vaizdai.

- Šalis yra tarp dviejų jūrų: Raudonosios ir Negyvosios. Pastaroji yra mažiausias vandens telkinys žemėje, tačiau tuo pačiu turtingiausias natūraliomis druskomis.

- Jordanijoje gaminamas vynas, vyndariai maišo tokias vynuogių rūšis, kurios paprastai laikomos nederančiomis tarpusavyje.

- Raudono smėlio dykumoje „Wadi Rum”, beduinų gyvenvietėse, įrengtos VIP palapinės, kurių patogumai atitinka penkių žvaigždučių viešbutį.

- Viešbučiuose prie Negyvosios jūros dažnai apsistoja Jordanijos karališkosios šeimos nariai, futbolininkas Diego Maradona, šiais metais ten dvasios ramybės ieškojo garsieji Holivudo aktoriai Angelina Jolie ir Bradas Pittas.

- Viena naktis garsenybių pamėgtuose apartamentuose gali kainuoti nuo 100 iki 5000 eurų, iš Lietuvos į Jordanija kelionė lėktuvu trunka vos penkias valandas.

Specialiai DELFI sukurtas filmukas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)