Pirmoje sezono laidoje pašnekovai su vedėja Asta Stašaityte diskutuos apie mūsų kasdienį maistą bei bandys suprasti, koks maistas yra sveikas, ir koks – ne.

Laidoje dalyvavęs Mindaugas tikina, kad ketina tapti veganu, nes greit bus neįmanoma nusipirkti nieko sveiko. Vaikinas laidoje pasakos, kad vasaros atostogų metu dirbo viename prekybos centre bei matė, kad mišrainės, kurios neparduodamos, būdavo plaunamos specialiose rietuvėse su nedideliu kiekiu nuriebintojo.

Mindaugas tikina, kad mišrainių pats nebeperka jau seniai bei teigia, kad ten naudojamos technologijos, kurios sustiprina skonį.

Vaikinas prisimena, kad neparduota mėsa taip pat buvo plaunama skysčiais ir šepečiais.
Laidoje dalyvavęs vegetarinės virtuvės šefas Žilvinas Užkuraitis pasakos, kad visa jo šeima – vegetarai, o jo 22 metų sūnus net neragavęs mėsos, žuvies ir kiaušinių.

Ž. Užkuraičio šeima nevalgo mėsos, kiaušinių, grybų, žuvies. Ir viskam jis turi paaiškinimą - žuvies nevalgo, nes ji turi kirminų(ypač stinta), ir jie žūsta tik esant 300 laipsnių temperatūrai, kiaušinių nevalgo, nes tai vištų menstruacijos, turi daug estrogenų.

Žilvinas daug ką, net šašlykus, gamina iš miltų- vadinamo saitano, kuris turi baltymų, kurių reikia žmogui, nes žmonės yra baltymingos struktūros. Tiesa, Žilvino nuomone, miltai pas mus falsifikuojami. Pašnekovas sako, kad kai malami grūdai atskiriamas krakmolas ir baltymas(glitimas), kuris brangiai parduodamas užsienyje, o krakmolas lieka, tad jis ir parduodamas įmaišius truputėlį baltymų ir pavadinus juos miltais. Žmonės valgydami miltus, kuriuose tik krakmolas, tunka, nes seilių fermentai išskiria cukrų, atsiranda ligos.

Kita laidos viešnia Marytė Kiškienė teigia, kad nėra viskas taip blogai. Viskas gerai, kas su saiku. Anot Marytės, nereikia ryti visko iš eilės ir būsime sveiki. M. Kiškienė įsitikinusi, kad nevalgymo mados atėjo iš Amerikos, kaip ir visi homoseksualizmai. Marytė laidoje klaus: „Negi mūsų senoliai nemokėjo valgyti?“.

Laidos dalyvė teigia, kad perka pigesnius produktus. Jeigu jai netinka „šlapianka“, ji ją pasigerina – pasikepa su kiaušiniu ar spirgučiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)