LRT Didžiojoje studijoje koncertuos Merūnas Vitulskis, Kąstytis Kerbedis, Rytis Cicinas, Kauno „Žalgirio“ choras, „Džentelmenai“, „El Fuego“, Ingrida Kazlauskaitė, Urtė Šilagalytė ir daug kitų. Dviejų valandų tiesioginės transliacijos metu bus pasakojamos širdį virpinančios istorijos apie negalios paliestus vaikus ir jų šeimas. Tą dieną visa Lietuva sužinos, kokias kalėdines neįgalių vaikų svajones išpildė ne tik šalies vadovė, bet ir „Žalgirio“ krepšinininkai, Donatas Montvydas, magijos teatras „Di Archy“.

„Gerumo virusas šiemet užkrėtė visą Lietuvą, nors kai kurios neįgaliukų svajonės dar laukia savo geradarių, bet galiu drąsiai pasakyti, kad lietuviai gražiausias metų šventes šimtams vaikų, net ir iš atokiausių Lietuvos kraštų, pavertė stebuklingomis“, – sako akcijos sumanytoja, labdaros-paramos fondo „Algojimas“ įkūrėja Aušra Stančikienė.

Akcija „Ištiesk gerumui ranką“ rengiama nuo 2009 metų. Ja siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neįgalių vaikų ir juos auginančių šeimų bėdas. Statistika byloja, kad mūsų šalyje gyvena per 30 tūkst. negalios paliestų vaikų, net 7 tūkst. iš jų nelanko jokios ugdymo įstaigos, neįgalumas kasdien nustatomas šešiems vaikams.

„Labai dažnai jie gyvena greta mūsų, bet ne su mumis. Eidami gatve dažnai stengiamės nepastebėti neįgalaus vaiko, skubame nugręžti akis į šoną nuo neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio mažylio, bet, ar taip ignoruodami kitokių vaikų būvimą, patys netampame socialiai neįgaliais?“ – klausia telemaratono „Ištiesk gerumui ranką“ prodiuseris ir vedėjas E. Žičkus. Jis pabrėžia tai, kad visi koncerto metu pasirodantys atlikėjai tai daro be jokio honoraro.

Būrys Lietuvos garsenybių, tokių, kaip Virgilijus Alekna, Laura Asadauskaitė, Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius įrašė video kvietimus, socialiniuose tinkluose raginančius prisidėti prie akcijos „Ištiesk gerumui ranką“. O tai padaryti labai paprasta – portale algojimas.lt galima išsirinkti neįgalaus vaiko kalėdinę svajonę ir ją paversti realybe, aukoti 5 litus skambinant trumpuoju numeriu 1419, neribotas sumas galima paaukoti tiesiai į fondo „Algojimas“ sąskaitą arba portale aukok.lt

Tradicinis labdaros telemaratonas „Ištiesk gerumui ranką“ su Edvardu Žičkumi ir Egle Daugėlaite – jau sausio 8 dieną, 18.45 val. per LRT televiziją

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)