Filmo „Prabangūs Putino žaidimai“ autoriai teigia, kad, ruošiantis Sočio olimpinėms žaidynėms, tiesiant kelius, statant viešbučius, poilsio ir sporto kompleksus, tūkstančiams žmonių buvo nutrauktas elektros bei vandens tiekimas. Nemažai gyventojų tapo benamiais: jie buvo iškelti į ankštus butus, o jų valdos – privatizuotos. Vyriausybės kritikas Garry Kasparovas atskleidžia, jog Putino olimpinė propaganda buvo viso labo žemės privatizacijos Sočyje pagreitinimas.

Pasaulio gamtos fondo Rusijoje (WWF Russia) direktorius Igoris Chestinas teigia, jog žaidynės suniokojo Rusijos nacionalinį parką, pasižymėjusį didžiausia biologine įvairove. Vykdant statybas taip pat buvo iškirsta daugiau nei 3 tūkst. hektarų vertingo miško, sunaikinti elnių ir šernų žiemojimo plotai bei kai kurie lokių ir kalninių ožių migracijos keliai. Statant kompleksus didėjo ir sąvartynų skaičius. Miestas ir priemiesčiai skendėjo šiukšlėse, o jų kvapas buvo juntamas net už dviejų kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)