Kodėl gražuolės virsta pabaisomis, o vyrams užauga alaus pilvai?

T. Lagūnavičius skirtumus aiškina, kad santykių pablogėjimas atsiranda iš tingumo. Pradžioje kiekvienas stengiasi atrodyti kuo geresnis: moterys – kuo gražesnės, seksualesnės, visuomet pasitempusios, o vyrai demonstruoja savo statusą, jėgą, sportiškumą. Apskritai, tai, kokie pajėgūs patinai jie yra. Anot psichologo, visa tai yra labai natūralu, nes lygiai taip pat, kaip ir gamtoje, žmonės ieško kuo geresnio partnerio.

Po vedybų moteris jau yra įvykdžiusi grožio funkciją – jai nebereikia stengtis. Anot T. Lagūnavičiaus, iš čia, tikriausiai, ir kyla stereotipas, kad po vestuvės moterims prideda bent kelis kilogramus. Tiesa, nei vyrams, nei moterims nereiktų užmiršti, kad vaiko branda – ilga, partnerį reikia išlaikyti ne 3-4, o bent 18 metų, todėl ir apsileisti nederėtų.

Dažniausiai viskas pasikeičia tuomet, kai žmonės pajunta, jog jau gavo tai, ko siekė – susirado ilgalaikį partnerį arba susituokė. Pasak T. Lagūnavičiaus, tokie pokyčiai įvyksta apie ketvirtuosius santykių metus: “Tuomet ir dingsta motyvacija stengtis – vyrams užauga alaus pilvai, o moterys po namus šmirinėja pasidabinusios ne nėriniuotais naktinukais, bet nudriskusiais chalatais. Nenuostabu, kad sumažėja, o kartais net ir dingsta seksualinis potraukis, kurį atkurti, beje, yra itin sudėtinga”, - sako Tomas.

Tomas įvardija, kad būtent čia ir susiduriama su dilema. Moterys dažnai pyksta, jei vyras dienas leidžia prie televizoriaus arba aplink pilvą ima rastis gelbėjimo ratai. “Visos nori namuose patrauklaus ir pajėgaus eržilo, tačiau reikia nepamiršti, kad tokį eržilą ir išlaikyti vienoje vietoje bus tikrai sunku. Gal geriau padaryti jį socialiai neįgaliu? Kasdien maitinti riebiu maistu, po to dar įduoti alaus bokalą ir jis ramiai drybsos ant sofos, nė negalvodamas eiti pas kitas. Toks tikras gauruotas, ramus naminis patinas. Tad moterys pačios turi nuspręsti, ko nori. Čia – uždaras ratas”.

Kraštutinumai – pavojus santykiams

Vis dėlto, toks kardinalus požiūris vargu ar atneš darną santykiams.“Ilgainiui, apsileidusia antrąja puse nepatenkintas partneris ima norėti to adrenalino, kurį jautė santykių pradžioje, todėl ima dairytis į šalis. Gali būti, kad susiras tik draugą ar draugę kavos gėrimui ir pašnekesiams, bet labai tikėtina, kad jis ar ji gali būti neištikimu”, - pasakoja T. Lagūnavičius.

“Dažnai sulaukiu vyrų, kurie pajutę nerimą dėl skyrybų ateina ir klausia, ką daryti. Deja, kartais jau būna per vėlu, bet yra tik vienas patarimas – prisimink, ką darei per pirmuosius pasimatymus: dovanok gėlių, eikite į pasimatymus ir stenkitės vienas dėl kito”, - sako psichologas. Pasak jo, sėkmingų santykių paslaptis – intriga ir nuolatinis atsinaujinimas. Partneriams turi būti įdomu vienam su kitu. “Ne visiems tai pavyksta, o labai daug kas priklauso ir nuo valios”, - prideda T.Lagūnavičius.

Anot Tomo, tam, kad partneriai išlaikytų susidomėjimą vienas kitu, reikalingi vos trys žingsniai: ketinimas, veiksmas, rezultatas. “Nereikia sėdėti ir galvoti, kaip čia kažką pakeisti, reikia apsibrėžti ketinimą, pavyzdžiui, sportą, pasirinkti kuo mažiau valios pastangų reikalaujantį ir efektyvesnį metodą ir nuolatos sekti savo rezultatus. Dar geriau, jei su partneriu sutarsite dėl apdovanojimų, kuriais atsilyginsite vienas kitam už pastangas. O jei nusprendėte kažko imtis, labai svarbu neužmiršti, kad prieš didžiulė kančia, juntama pradžioje, pvz., prieš užeinant į sporto salę, pradėjus tai daryti, trunka vos 10 sekundžių ir nenoras kažko imtis automatiškai dingsta”, - pasakoja T. Lagūnavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)