Į Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą Smiltynėje iš Klaipėdos keliantis keltas net šiek tiek vėlavo išplaukti, nes buvo tiek žmonių, kad visi laiku nespėjo sulipti į vandens transporto priemonę.
Į delfinariumą žmonės plūdo ne tik iš uostamiesčio ar Klaipėdos regiono, bet atvažiavo specialiai iš Vilniaus ar Kauno.

„Labai smagu, jog projektas sulaukė tokio susidomėjimo, kad žmonės turi dar vieną nuostabią pramogą, teikiančią puikių emocijų. Be to, tai kuria pridėtinę vertę pajūriui. Gal vilniečiai atvažiavo pažiūrėti projekto „Delfinai ir žvaigždės“ filmavimo, vakarieniaus Klaipėdoje, užsisakė viešbutį Palangoje. Tai – visiems visokeriopa nauda“, – kalbėjo Lietuvos jūrų muziejus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Žiūrovų projekto dalyviai – nei žvaigždės, nei delfinai – nenuvylė. Visi jie buvo parengę išskirtinių pasirodymų, kurie tryško meile, nes laida, nufilmuota šeštadienį, bus rodoma per šv. Valentino dienos išvakarėse.

Projekte sykiu su delfinais publiką žavėjo krepšininkas Eurelijus Žukauskas, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, atlikėjos Liepa Mondeikaitė ir Rima Petrauskytė-Malašičevė („Man-go“), penkių vaikų mama Giedra Sadauskienė, choreografai Kristina Navickaitė-Tina ir Aurelijus Liškauskas bei „Žuvėdros“ šokėjas solistas Dmitrijus Popovas.

Komisija, kurios gretose yra Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, Lietuvos jūrų muziejaus veterinarijos gydytojas, delfinų daktarų Ai skauda vadinamas Žilvinas Kleiva, režisierius Vytenis Pauliukaitis, projekto dalyviams jau buvo griežtesni nei anksčiau, nes esą projektas įsibėgėja, todėl ir žvaigždės turi tobulėti, parodymai būti sudėtingesni.

Gana daug kritikos sulaukė Amūru trumpam tapęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. „Nors pasirodymas buvo tikrai labai geras, tačiau Ramūnas padarė vieną labai negerą dalyką, pasakysiu apie jį „ant ausies“. Už tai negaliu skirti aukščiausio balo“, – teigė O. Žalienė.

Ž. Kleiva viešai įvardijo, ką R. Vyšniauskas padarė blogai. Nors jos pasirodymas buvo suplanuotas su vienu delfinu, tačiau į kompaniją veržėsi ir antrasis. Šį R. Vyšniauskas nustūmė ranka. „Taip su delfinais elgtis negalima, reikia rasti būdų, kaip subtiliau išspręsti tokią neplanuotą detalę“, – tvirtino Ž. Kleiva.

„Apie ką jūsų pasirodymas“, - kiekvieno dalyvio klausė vedėjai Marijus Žiedas ir Gabrielė Martirosianaitė.

Atsakymas vieningas – apie meilę: pasauliui, artimui, mylimajam, vaikui, visiems. Ir, žinoma, delfinams.

E. Žukauskas nustebino savo įvaizdžiu – jis tapo kukliu paaugliu, nosį pasibalnojęs akiniais, nedrąsiai skubantis į pirmą pasimatymą.

G. Sadauskienė į pasirodymą pakvietė visus penkis savo vaikus, todėl jos pasirodymas buvo itin jautrus ir jaudinantis, nepaisant to, jog sudėtingų triukų ir nedemonstruota.

A. Liškauskas žavėjo savo išradingumu, o D. Popovas – energija ir sudėtingais elementais. Jį publika ir įvertino geriausiai, nes plojo garsiausiai.

Projektas „Delfinai ir žvaigždės“ per LRT televiziją rodomas kiekvieną penktadienį 18.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės