Būdama vos aštuoniolikmetė, Rima išvyko gyventi į Vokietiją. Ten ji išmoko vokiečių kalbos, baigė slaugės mokslus ir susipažino su savo būsimu vyru, šveicaru. Būtent dėl jo lietuvė persikėlė gyventi į Švecariją, ištekėjo ir pradėjo dirbti iš pradžių padavėja, vėliau senelių namuose, o galiausiai su fiziškai neįgaliais žmonėmis.

Praėjus ketveriems santuokos metams, ir gimus dviem mažamečiams sūneliams, Rima sužinojo, jog visus tuos metus jos vyras buvo neištikimas. Lietuvei tai buvo skaudus smūgis ir nieko nelaukus paliko jį. Viena, be artimųjų, su dviem mažamečiais vaikais ir labai brangioje šalyje - moteris suprato, kad dabar turi stengtis iš paskutiniųjų. Dukrai padėti atvyko Rimos mama iš Lietuvos. Ji prižiūrėdavo vaikus, kol moteris dirbdavo, mat Šveicarijoje viena diena darželyje kainuoja 100 eurų.

Praėjus vieneriems metams po skyrybų Rima netikėtai klube susipažino su šveicaru Jornu, diplomuotu elektros inžinieriumi. Šiandien jiedu yra susituokę, Jornas rūpestingai augina ne savo biologinius sūnus. Šeima gyvena vienoje brangiausių vietų Šveicarijoje, Ciuriche prie Ciurchio ežero. Čia buto nuoma mėnesiui kainuoja apie 3 tūkst. eurų. Taip pat šią vietą gyventi pasirinko garsenybės: dainininkė Tina Turner ir tenisininkas Rodžeris Federeris.

Kita istorija iš saulėto Izraelio. 28 metų Valentinas gyventi į šią šalį su tėvais atvyko vos 14-kos. Namais tapo Ašdodas, vienas seniausių Izraelio miestų. Būdamas maištingu paaugliu vaikinas nesimokė ir ignoravo vietinę tvarką. Izraelyje sulaukę pilnametystės visi jaunuoliai yra šaukiami į kariuomenę. Tačiau Valentinui taip ir neteko tarnauti. Jo prašymas tapti kariuomenės vairuotoju buvo atmestas be jokių paaiškinimų. Šiandien vaikinas vis dar ieško savęs: dirba mašinų servise, tačiau planuoja keisti darbo pobūdį ir išbandyti programuotojo darbo specifiką. Tačiau dėl vieno Valentinas yra tikras - į Lietuvą gyventi tikrai nebegrįš.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)