Bendra lentelė:

Aš širdyje labai myliu savo mamą – 22 balai

Ateina Dievas – 15 balų

Yra Lietuva – 14 balų

Vaikystės šviesa – 14 balų

Laivai nutols – 11 balų

Aš Tavo – 11 balų

Europos vidury – 10 balų

Į Tave – 9 balai

Klouno daina – 5 balai

Kur aukštas klevas – 3 balai

Tik naktis – 3 balai

Baltas lino gyvenimas – 2 balai

Daina visiems – 0 balų

Alyvos – 0 balų

Praėjusį šeštadienį šešios dainos jau pateko į tolimesnį etapą. Tai kūriniai „Gintarai“, „Saulė“, „Juoda orchidėja“, „Lauksiu tavęs ateinant“, „Tos pačios akys“ ir „Šalia“.

Vyresniųjų vertinimo komisijoje: Mikalojus Novikas, Andrius Kulikauskas, Alvydas Jegelevičius, Algimantas Raudonikis ir Gediminas Zujus.

Jaunojoje „Dainų dainos“ komisijoje: Stanislovas Stanickis-Stano, Deivydas Zvonkus, Andrius Borisevičius, A. Martinėnas-Vudis ir Edgaras Lubys.

D. Zvonkaus kūrinį „Tik naktis“ atliko grupė „Pop ladies“. G. Zujui trūko ryškesnio gyvo vokalo, tačiau kūrinį jis įvertino labai teigiamai.

Mečislovo Subelio lūpose suskambo A. Raudonikio „Klouno daina“. „Sunku vertinti, nes tai – visiškai kito laikmečio muzika. Mes nepratę tokią išjausti iki galo“, – kalbėjo E. Lubys. „Čia – tikrų tikriausia dainų daina“, – tikino A. Jegelevičius. Pagyrų jis turėjo ir atlikėjui.

Laimono Žiulpos „Alyvas“ sudainavo grupė „Man-go“. „Alyvos“ yra šios grupės vizitinė kortelė. Daina tikrai teisėtai užima vietą pusfinalyje“, – nutarė M. Novikas. „Teisinga daina, gera aranžuotė“, – vertino A. Kulikauskas.

A. Kulikauskas su Sauliumi Bareikiu atliko savo kūrinį „Dievai ateina“. „Visų pirma, labai stiprus dainos tekstas, kuris užduoda filosofinį toną. Ir pagal tekstą meistriškai parinkta muzika“, – nutarė D. Zvonkus. A. Borisevičiaus manymu, A. Kulikauskas pakėlė „Dainų dainos“ formatą į kitą lygį.

„Aš – tavo, tu – mano“ sudainavo šeimyninis duetas – Violeta ir Vilius Tarasovai. Kūrinio autorius – D. Zvonkus. „Gerai dainai tinka geri atlikėjai“, – trumpai įvertino A. Borisevičius.

Deivydas Bastys scenoje pasirodė su savo kūriniu „Daina visiems“. „Priimkime tai, kaip bandymą paglostyti klausytojų širdis“, – svarstė A. Jegelevičius. Stano įvertino atlikėjo pastangas, tačiau nuo atsiliepmų apie dainą susilaikė.

„Europos vidury“, L. Žiulpos kūrinį, patikėta atlikti grupei „Pikaso“. „Daina mane kabina“, – pripažino A. Kulikauskas. G. Zujaus manymu, kūrinys – vertas „Dainų dainos“ titulo. „Kūrinys tikrai nuostabus, nežinau analogų, tai labai paprastai, bet gražiai sudėta daina“, – kalbėjo jis.

Laimonas Bagdonas pristatė A. Jegelevičiaus dainą „Vaikystės šviesa“ . Stano pripažino šį kūrinį pirmą kartą išgirdęs projekte, ir vien todėl, pasak jo, buvo verta dalyvauti. „Tai nuostabi daina. Man širdyje ji jau tapo „Dainų daina“. Atrodo, toks nepretenzingas ir toks gilus kūrinys“, – už atradimą dėkojo Stano.

A. Borisevičiaus „Aš širdyje labai myliu savo mamą“ atliko vaikų grupė „Džimba“. „Ačiū už šitą dovaną ne tik vaikams, be ir jų tėvams“, – dėkojo A. Jegelevičius. „Skambi, gera daina. Dar ne vieną parašyk“, – linkėjo A. Raudonikis.

Girmantė Vaitkutė ir E. Lubys pasirodė su daina „Laivai nutols“. „Daina graži, įsimintinas priedainis. Gali būti daug aranžuočių, daug atlikimų“, – vertino G. Zujus.

Valdemaro Frankonio ir Romo Bubnelio duetas atliko A. Raudonikio dainą „Kur aukštas klevas“. Vudžio teigimu, kūrinys skamba tarsi naujas.

Dar vienas A. Kulikausko kūrinys – „Į tave“. Ji atliko Neda ir Olegas Ditkovskis. Liaupsių susilaukė ir kūrinys, ir atlikėjai.

A. Jegelevičiaus „Baltas lino gyvenimas“ suskambo Ingos Valinskienės ir Eugenijaus Chrebtovo lūpose. „Graži, šviesi daina“, – kalbėjo E. Lubys. Jo teigimu, sunku vertinti laiko patikrintas ir klausytojų jau pamiltas dainas.

Grupė „Čilinam“ ir Mia į sceną užlipo su Stano daina „Yra Lietuva“. Rusijoje užaugęs dainos autorius tikino niekada nepraradęs meilės savo Tėvynei – Lietuvai. „Apie himną negalima ilgai kalbėti. Jį reikia turėti širdyje“, – žavėjosi M. Novikas.