Seimo narė Vitalija Vonžutaitė telefono pokalbiams per 3 mėnesius išleido 624 eurus bei už parlamentines lėšas nuomoja prabangų visureigį BMW X6.

„Vonžutaitės automobilis pakankamai brangus, nuomai skirta apie 500 eurų. Iš tikrųjų, visada turėtume vadovautis racionalumo principu. Aš manyčiau, kad vis dėlto turėtų būti labai aiškiai reglamentuota, nustatytos maksimalios sumos, kas kam gali būti skirta, kai kurios išlaidos turėtų būti labai rimtai aptartos“, - laidoje šį pirmadienio vakarą KK2 kalbės ekonomistė A. Maldeikienė.

Kita Seimo gražuolė Agnė Bilotaitė už kanceliarines išlaidas nuomoja „Opel Insignia“. Nuomai per ketvirtį išleido 960 eurų, tačiau politikė ginasi, kad jos automobilis nėra brangus.

„Mano automobilis nėra labai brangus, mano kolegos turi gerokai brangesnes transporto priemones. Aš važinėju su „Opeliu“, tai nėra kažkoks labai jau prabangus ženklas, bet mašina yra saugi ir patogi. Man tenka tikrai daug važinėti, skirtingai negu mano kitiems kolegoms“, - kalbėjo A. Bilotaitė.

Interneto sensacija, buvusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė automobiliui išleidžia dar didesnes sumas. Mašinai, su kuria niekada nebuvo pasirodžiusi Seimo prieigose, per 3 mėnesius politikė išleido net 1880 eurų.

Kitas automobilio nuomos rekordininkas – Seimo narys Algimantas Salamakinas. Automobilio nuomai politikas išleido 1604 eurus, o kurui ir remontui dar 500 eurų. Išgirdęs žurnalistų klausimus apie automobilį politikas pasipiktino žurnalistų įžūlumu.

„Nu baikit Jūs su šita tema, nes man ji tikrai įgriso. Nuomoju „Toyota“, bet Jūs baikit šitą temą, jau trys ar penki metai apie tą patį. Raskit kažkokią kitą temą ar ką. Kaip tik baigiasi ketvirtis – jūs vėl iš naujo“, - žurnalistų darbu piktinosi A. Salamakinas.

Seimūnai Andrius Mazuronis ir Mečislovas Zasčiurinskas mašinoms išleido taip pat nemenką sumą pinigų. A. Mazuronis už Škodą „Superb“ atidavė 1330 eurų, o Žasčiurinskas už savo prabangią Audi A6 – 1500 eurų.

Daugiau apie Seimo narių prabangius žaisliukus už mokesčių mokėtojų pinigus žiūrėkite LNK laidoje KK2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)