Laidą ir toliau ves žurnalistė Giedrė Čiužaitė, prie mikrofono grįžtanti po pirmųjų motinystės atostogų metų. „Dabar galėsiu patikrinti, kaip veikia naujoji vaiko priežiūros išmokų sistema, kai antrus motinystės ar tėvystės atostogų metus galima pradėti dirbti – pavyzdžiui, nepilnu krūviu, kaip darysiu aš, ir gauti 40 procentų buvusio uždarbio dydžio išmoką“, – sako Giedrė.

Šį penktadienį laidos „Mes, moterys“ pašnekovės – moterys, kurias vaikų gimimas paskatino pradėti dirbti sau, ir po motinystės atostogų į ankstesnius darbus jos negrįžo. Ar rizikuoti buvo verta ir kas sunkiausia pasirinkus tokį kelią, pasakos internetinės žaislų parduotuvės „Medinis arkliukas“ įkūrėja Simona Kupetienė ir nevyriausybinės organizacijos atstovė Indrė Vileitė, kurios iniciatyva Lietuvos ligoninėse vaikus linksmina klounai. Patarimų besiimantiems nuosavo verslo duos ir žurnalo „bzn start“ vadovė, dėstytoja Živilė Glaveckaitė.

Pasak laidos rengėjos Giedrės Čiužaitės, nors jai tapus mama įvairios su vaikais susijusios temos tapo aktualesnės, laida „Mes, moterys“ jomis neapsiribos. „Kaip laidos klausytojai ir buvo įpratę, į studiją kviesiuosi žmones, kurie turi ką pasakyti įvairiais klausimais – nuo šeimos politikos iki medicinos mokslo, nuo istorijos iki šiuolaikinio meno. Pasaulis ir žmonės yra labai įvairūs, tad neverta įsikibti išankstinių nuostatų, apie ką tinka kalbėti laidoje, kurios pavadinime yra žodis „moterys“, – įsitikinusi Giedrė.

Laida „Mes, moterys“ per LRT radiją transliuojama nuo 2001 metų. Jos sumanytojos ir pirmosios vedėjos – Giedrė Maksimaitytė ir Dalia Jankaitytė. Prieš laidai darant pertrauką 2011 m., laidos bendraautorė buvo žurnalistė Eglė Merkytė, kuri šiuo metu dirba LRT korespondente Briuselyje. Laida yra pelniusi apdovanojimų, o jos rengėja G. Čiužaitė buvo dusyk išrinkta geriausia LRT radijo laidų vedėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)