Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija nusilenkia tiems, kurių darbu didžiuojasi ir kurie savo kūrybingumu ir profesionalumu labiausiai puošia visuomeninio transliuotojo eterį. Taip pat tiems, kurie nebūtinai yra žinomi plačiajai visuomenei, bet be kurių kruopštaus darbo ir geranoriškumo neįsivaizduojama kasdienė LRT veikla“, – renginio pradžioje sakė vedėjai Ugnė Galadauskaitė ir Andrius Tapinas.

LRT metų projektu tapo „LRT Ous Ore“ tikro garso koncertų serija.

Už nuopelnus ir ilgametį darbą buvo apdovanotas Vidmantas Bačiulis (dirba LRT nuo 1970 metų) bei radijo laida „Gamta – visų namai“ (kuriama nuo 1957 metų, per šį laiką pasikeitė vos trys kūrybinės laidos grupės).

Geriausia LRT televizijų laida – tikro garso projektas, „Auksinis balsas“, kurį veda Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič. Prodiuseris Modestas Karnaševičius, atsiimdamas apdovanojimą sakė: „Labai norėčiau padėkoti Andriui Rožickui, kuris visą sezoną augino ir globojo grožio ir humoro šedevra Beatą Tiškevič“.

Geriausia radijo – laida „60 minučių“. Vedėjai – Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius.

Geriausias LRT televizijų žurnalistas ir laidų vedėjas – Jevgenijus Bardauskas, nugalėjęs ir E. Mildažytę, ir E. Jakilaitį.

Geriausias LRT radijo žurnalistas ir laidų vedėjas – Aistė Plaipaitė,

Geriausias TV profesionalas („žmogus už kadro“) – Audronė Pukėnienė, vadovaujanti LRT rekvizitų ūkiui.

Geriausia radijo profesionalė („žmogus už eterio“) – garso operatorė Regina Verbaitienė.

2013-ųjų „Kultūros šviesulys“

Interneto lankytojai išrinko 2013-ųjų „Kultūros šviesulį“. Juo tapo operos meno propaguotojas medicinos mokslų daktaras Rimgaudas Kazakevičius. Jau daugelį metų jis kolekcionuoja vertingiausius operos įrašus, kuriais dalinasi su visuomene, rengdamas viešus operos vakarus, pristatydamas pasaulio teatrų naujienas.

Daktaras R. Kazakevičius kiekvienam tokiam vakarui pats parengia medžiagą, pristato būsimą spektaklį, pasakoja apie kompozitorius, režisierius, dirigentus, solistus.

„Kultūros šviesulio“ rinkimus jau šeštąjį kartą inicijavo radijo programos LRT Klasika laida „Ryto allegro“.

LRT radijo 2013-ųjų „Metų žmogus“

Kaip ir kasmet metų pabaigoje, LRT radijas renka Metų žmogų. LRT radijo laida „Ryto garsai“ penktadienį paskelbė, kad šiemet juo tapo keliautojas, alpinistas, sveikatingumo renginių organizatorius Algimantas Jucevičius. Jis daugiau nei penkis dešimtmečius rengia masinius „Snaigės“ žygius lygumų slidėmis, taip pat pėsčiųjų žygius bei pažintines turiadas į kalnus.

„Labai skatinčiau save nugalėti ir peržengti savo namų slenkstį, išeiti į nuostabią gamtą. Čia yra svarbiausias dalykas. Ne kokios varžybos, ne skubėjimas, o tiesiog buvimas gamtoje,“ – LRT radijui teigė 2013-ųjų „Metų žmogus“.

Algimantas Jucevičius vadovauja Lietuvos keliautojų sąjungai, asociacijoje „Sportas visiems“ dirba generaliniu sekretoriumi. Į jo raginimą sveikatos siekti daugiau judant gamtoje, anot Jucevičiaus bendraminčių, yra atsakę dešimtys tūkstančių žmonių.

LRT radijo „Metų žmogaus“ rinkimai vyko jau dešimtąjį kartą. Pirmasis LRT radijo „Metų žmogus“ – Prezidentas Valdas Adamkus.

Muzikinius pasirodymus surengė „Pop ladies“, Justinas Lapatinskas, K. Krysko-Skambinė, šokių duetas „Low air“ ir kiti atlikėjai.

Ceremoniją bus galima pamatyti LRT kanalu sekmadienį 21.15 val.

Ceremonijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)