Antradienio vakarą komisijos narių kėdes užėmė muzikologas Darius Užkuraitis, vokalo dėstytoja ir dainininkė Rosita Čivilytė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Pirmasis į sceną žengė Jurgis Bruzga su kūriniu „This time“. Ji buvo parašyta specialiai Vaidui Baumilai, tačiau pagal naująsias atrankos taisykles dainos ir atlikėjai šiemet konkurse renkami atskirai. G. Rinkevičius pasirodymo metu pasigedo „tikro ugningo temperamento ir pagrąžinimų“. R. Čivilytė po šios dainos jautėsi įkvėpta: „Daugeliui Lietuvos atlikėjų jis galėtų būti vadovėliu, iš kurio galima pasimokyti rafinuotumo, skonio“. R. Zilnys juokavo, kad praėjusį savaitgalį linkėjo Jurgiui palikti „Euroviziją“, tačiau šį vakarą norėtų siųsti į „Euroviziją“ būtent Jurgį su šia daina.

Antroji scenoje – Liepa Mondeikaitė. Ji pasirodė su Monikos Linkytės daina „Skęstu“, kurią atliko retro stiliumi. R. Čivilytė neslėpė, kad pasirodymas jai patiko, tačiau vokalo pedagogė pasigedo „balso spalvotumo“. D. Užkuraitis gyrė Liepą, kad tai kol kas geriausias „eurovizinis“ dainininkės pasirodymas. Jam antrino ir G. Rinkevičius, tačiau paprašė aiškiau artikuliuoti dainos žodžius. „Su balsu jus susitvarkėte visai gerai“, – sakė dirigentas.

Praėjusią savaitę iš „Eurovizijos“ komisijos narių išgirstą pasiūlymą uždainuoti duetu su Edgaru Lubiu ir suvienijus jėgas kartu kautis dėl kelialapio į „Eurovizijos“ finalą Mia priėmė. Duetas antradienio vakarą atliko dainą „Take My Love“. Komisija juos vertino kaip atskirus atlikėjus. Tačiau organizatoriai neatmeta galimybės i Vieną siųsti juos kaip duetą. Žinoma, jei tam pritartų TV žiūrovai. „Jūsų duetas yra vykęs, turint omenyje, kiek laiko turėjote pasiruošti. Vokaliai ne viskas buvo šimtu procentu. Tarpusavio ryšį mačiau. Emocijų užteko. Mane šita daina visiškai užkabino. Matyčiau jus dainuojant duetu“, – po pasirodymo kalbėjo D. Užkuraitis.

Vilija Pilibaitytė-Mia ir Edgaras Lubys

R. Čivilytei tai pasirodė lyg „nebloga generalinė repeticija“, tačiau profesionalė pasigedo atlikėjų tarpusavio ryšio: „Galėjai gertį ją, o buvai katinas pats sau vienas. Įdėjus daug darbo galima padaryti gerą duetą“.

N. Šiaudikytė sudainavo dar vieną kūrinį iš likusių „Eurovizijos“ dainų-kandidačių sąrašo „Dangerous“. Komisija sužavėta neliko. „Neringa yra toks keistas atvejis. Gali analizuoti visus atskirus elementus ir suprasti, jog viskas gerai. Kai viskas susiklijuoja, kažko trūksta. Man jau antrą kartą susidaro įspūdis, kad „ai, ateisiu, padainuosiu ir išeisiu“, – sakė R. Zilnys. N. Šiaudikytė skundėsi, kad turi problemų su balsu. Tokio pasiaiškinimo R. Čivilytė girdėti nenorėjo: „O kad jūs žinotumėte, kiek man su balsu buvo“. D. Užkuraitis pasiūlė išvažiuoti į Kolumbiją, Venesuelą ar kitą Pietų Amerikos valstybę pasisemti pietietiškos dvasios, o grįžus dainuoti kaip Shakirai.

Priešpaskutinis pasirodymo numeris atiteko vienam iš atrankų favoritų – Vaidui Baumilai. Po dainos „The Right Way“ jis sulaukė komisijos pagyrų, kad iš senamadiško kūrinio sugebėjo „kažką išspausti“. D. Užkuraitis džiaugėsi, kad Vaido pasirodymai būna arba geri arba labai geri: „Pas tave blogai nebūna niekada, o šita versija buvo gera“. Simpatijų vokalistui neslepianti R. Čivilytė palinkėjo didelės komandos šalia, kuri reikalautų iš jo daugiau.

Praėjusią savaitę smagiu kabareto stiliumi skambėjusią dainą „No More Tears“ M. Linkytė pavertė lyriška balade. „Gerai, kad supratai, kad konkursas nėra vieta eksperimentams. Arba eksperimentuoji užtikrintai, arba darai, ką moki. Atlikai dainą gražiai. Toks jausmas, kad joje gyvenai“, – merginos pastangas gyrė D. Užkuraitis. R. Zilnys pasidžiaugė, kad Monika vėl suteikė tikėjimo šia daina.

DELFI primena, kad po ketvirtojo „Eurovizijos“ koncerto praėjusį savaitgalį nacionalinę atranką į tarptautinį dainų konkursą paliko du atlikėjai – Tadas Juodsnukis iškrito surinkęs mažiausiai komisijos ir žiūrovų balsų, o jauniausia dalyvė Milita Daikeryte dėl ligos iš atrankos pasitraukė pati. Atranką paliko ir dvi autorinės dainos.

Suskaičiavus bendrus žiūrovų ir komisijos balsus, iš atrankos iškrito du kūriniai – „Factory Hearts“ ir „Es tut mir nicht Leid“. Dainą „Factory Hearts“ paskutiniame koncerte atliko atranką palikęs T. Juodsnukis, o „Es tut mir nicht Leid“ paskutinį kartą skambėjo trečiajame koncerte, kai ją atliko Reda Striškaitė, iš atrankos iškritusi kartu su Australijos lietuve Wilma La.

Dainos „Feel my love“ ir „Take my love“, surinkusios vienodą skaičių balsų, lieka kovoti dėl galimybės suskambėti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Vienoje. Iš viso dėl teisės atstovauti Lietuvai liko kovoti devynios dainos.

Primename, kad nacionalinėje atrankoje dainos ir atlikėjai yra vertinami atskirai. Jeigu iškrenta atlikėjas, nereiškia, kad iš konkurso iškrenta jo atlikta daina.

Laidos filmavimo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)