Filme pasakojama apie aktyvią antisovietinio pasipriešinimo dalyvę, visuomenės veikėją, Sausio 13-osios brolijos įkūrėją ir vadovę Jadvygą Bieliauskienę (1929–2009). Pirmą kartą už ryšius su partizanais į sovietinį gulagą ji pateko 1948 m. Praėjusi Komijos lagerių „mokyklą“, 1956 m. sugrįžo į Lietuvą, tačiau už pogrindžio literatūros platinimą, švietėjišką veiklą ir kovą už tikinčiųjų teises 1983 m. vėl buvo nuteista ir išsiųsta į Mordoviją.

1986 m. grįžusi į tėvynę J. Bieliauskienė įsiliejo į Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos, Ateitininkų federacijos ir kitų organizacijų veiklą, platino Atgimimo spaudą. Po 1991 m. kruvinųjų sausio įvykių įkūrė Sausio 13-osios broliją, buvo ilgametė jos vadovė. Tai filmas apie moterį, kuri nesusitaikė su sovietine tikrove, nepabūgo pasipriešinti sistemai, savo atkaklia ir nuoseklia veikla palaikė negęstančią nepriklausomos tautos gyvenimo viltį.

Filmo pristatyme dalyvaus Jadvygos Bieliauskienės sūnus Žilvinas Beliauskas, filmo autoriai Juozas Matonis ir Vytautas Damaševičius, istorikas dr. Arūnas Streikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją