Atidarymo dieną lankytojams pristatyta tapytojos Violetos Moščinskienės paroda „Išdrįsk“. Joje – 38 eksperimentiniai tapybos darbai, sukurti per pusantrų metų vykusias kūrybines atostogas šalia Trakų esančioje sodyboje. Kūriniai ekspresyvūs, alsuojantys vitališkumu bei mistika. Tai – asmeniniai ieškojimai ir eksperimentai, leidžiantys nusikelti ne tik į Lietuvos, bet ir tolimųjų Rytų erdves. Juditos Leitaitės specialiai parodos atidarymui parengta programa subtiliai pabrėžė tapybos ir muzikos ryšį – didžiausi pokyčiai ir virsmai pirmiausiai vyksta žmogaus vidiniame pasaulyje.

„Ši ilgai brandinta paroda man – vienas iš aukščiausių asmeninės laisvės laipsnių. Džiaugiuosi, kad galėjau kurti ir išdrįsau parodyti tai, kas padaryta su meile ir atsidavimu. Dėkoju visiems, kurie mane įkvėpė – šeimai, rėmintojams, kūrybos draugams“, – kalbėdama apie pirmąją autorinę parodą sakė V. Moščinskienė.

Tapytojas Svajūnas Armonas, apžvelgdamas autorės darbus, akcentavo drąsą išsakyti slapčiausias mintis ir išlieti energiją ant drobės. „Viskas, kas perteikta tapybos darbuose, – pirmiausia asmeninė išraiška, atverianti gilesnius realybės klodus, o pati galerija, tikėtina, taps Ševčenkos loftų kvartalo menininkų traukos centru“, – kalbėjo tarptautinių plenerų ir simpoziumų organizatorius.

Dar vienas inovatyvaus kūrybos inkubatoriaus privalumas – išskirtinis interjeras su sovietmečio reliktais ir dvylikos valandų per parą darbo laikas bei galimybė susitikti su kūrėjais ne tik jų parodų atidarymo dieną. Menininkai galerijoje lankytojus pasitiks numatytomis valandomis. Ekspozicijų erdvė bus prieinama ne tik kūrėjams profesionalams, bet ir mėgėjams.

Galerijos darbo laikas: visus metus, kasdien nuo 10 iki 22 val. Parodos: nuo kovo 2 iki balandžio 7 d. – tapytojos V. Moščinskienės „Išdrįsk“; nuo balandžio 15 d. iki gegužės 15 d. – tapytojo Svajūno Armono.

Apie galerijos įkūrėją ir parodos „Išdrįsk“ autorę: Violeta Moščinskienė (gim. 1963 m.) – socialinių mokslų daktarė, dėstytoja, verslininkė bei tapytoja. Baigusi Trakų gimnaziją, įstojo į Vilniaus universitetą studijuoti ekonominės kibernetikos, dirbo mokslinį darbą, studijavo aspirantūroje Mokslų akademijoje, vėliau dirbo Lietuvos ekonomikos ministerijoje, stažavosi Vokietijoje, Marburgo universitete. Po to darbus tęsė Vokietijos Finansų ministerijoje. Grįžusi į Lietuvą, 1994 m., apsigynė mokslų daktarės disertaciją ir pradėjo karjerą Vertybinių popierių komisijoje, stažavosi JAV, dėstė mikroekonomiką Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete. Vėliau kartu su vyru sukauptą patirtį pritaikė informacinių technologijų versle, po to įkūrė viešbutį, trejus metus rūpinosi Galerijos555 rekonstrukcijos ir restauracijos darbais Ševčenkos loftų kvartale. Tapyba V. Moščinskienė domisi kone visą savo gyvenimą. Ji lankė Savicko dailės mokyklą, taip pat mokėsi Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)