Rinksime ežere piktavalių paliktas šiukšles bei gaudysim ir valgysim rainuotuosius vėžius!

Rainuotieji vėžiai - pavojingi, agresyvūs, klastingi atėjūnai. Iš Šiaurės Amerikos atklydę rainuotieji vėžiai vis labiau užkariauja mūsų vandens telkinius, grasindami iš jų išstumti vietinius siauražnyplius ir plačiažnyplius vėžius. Efektyviausias kovos su jais metodas – juos suvalgyti! Šiltos vasaros naktys – tinkamiausias metas vėžiauti, gera proga atėjūnams vėžiams parodyti, kad pas mus taip vasaroti nedera!

Šiukšlintojai – taip pat pavojingi, agresyvūs, neretai neblaivūs, skleidžiantys necenzūrinius garsus mūsų gamtos priešai. Neaišku iš kur atklydę, jie šiukšlina, teršia mūsų nuostabią gamtą, palikdami butelius, maišelius, padangas, namų apyvokos daiktus ar kokį kita „kultūros paveldą“. Su jais taip pat reikia kovoti, nes jų paliktas „paveldas“ grožio mūsų gamtai tikrai nesuteikia !

Tad kviečiame į kovą su šiukšlėmis ir invaziniais vėžiais liepos 12 d., penktadienį !

Kova su šiukšlėmis prasidės: 20.00 val. prie gelbėjimo stoties. Duosime pirštines ir šiukšlių maišus. Bus puiki proga susipažinti su ežero pakrantėmis tiems, kas lankosi čia rečiau.

Kova su vėžiais prasidės 21.00 val. Laužas ir akcijos „štabas“ bus toje pat aikštelėje kaip ir pernai. Atėjusieji pirmą kartą renkasi prie gelbėtojų stoties, bus nukreipiančios rodyklės. Skirtingų vėžiavimo technikų efektyvumą išbandysime patys: narsiausi bandys sugriebti vėžius rankomis, kiti galės  išbandyti vėžiavimą su vadinamaisiais bučiukais ir samteliais. Vietinių vėžių gaudymui taikomi griežti apribojimai, o štai rainuotųjų galima gaudyti kiek tik paneši. Susiskirstę į komandas, skambiais šūkiais pakaitinę medžioklės aistras ir burtų keliu išsiaiškinę, kuri komanda kurį ežero krantą šturmuoja, apsupsime Balsio ežerą iš visų pusių. Visų vėžiautojų laimikį čia pat virsime ant laužo ir savo dantimis galėsime įsitikinti, ar tikrai šių vėžių mėsa yra kietesnė.

Vėžiautojų prašome atsinešti peiliuką, žibintuvėlį – kad galėtumėte atskirti, kurį vėžį paleisti, o kurį mesti į puodą bei kibirėlį ar kitą indą laimikiui. Pirmą kartą einantiems vėžiauti primename, būtina pasirūpinti savo saugumu ir turėti braidymui ežere skirtą avalynę, na, ir priemonės nuo uodų taip pat nepakenks.

Jeigu dar kiltų klausimų, skambinkite tel. 8 5 2729903.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)