Pjesė parašyta remiantis tikrais įvykiais pagal kuriuos yra sukurtas ir nepaprastai populiariu tapęs meninis filmas. Oregono valstijoje (JAV), Springfilde, vaikinas nušovė savo tėvus ir atėjęs į mokyklą pradėjo šaudyti į draugus. Kol buvo sustabdytas, nušovė penkis bendraklasius. Spektaklis primena ir kitus žiaurius atsitikimus, žudymus, patyčias, pažeminimus, kurie nuolat vyksta mūsų aplinkoje.

Kas priverčia žengti tokius žingsnius, kodėl mes gyvename užsidėję kaukes, kodėl slepiame savo sielas? O gal būt, bausdami ir keršydami kitiems pirmiausia pasmerkiame ir nubaudžiame save? Kartais tik vienas neteisingas žingsnis, nors žengtas iš nevilties, gali sužlugdyti visą tavo gyvenimą, ateitį, svajones, nes kelio atgal nėra. Draugų ir mokytojų pažemintas, tėvų nesuprastas pagrindinis spektaklio herojus finale ištaria labai svarbius žodžius: „Aš nemaniau, kad viskas tęsis amžinai. Maniau, kad čia video žaidimas, kai visada gali paspausti pradžios mygtuką. Nejaugi negaliu gauti antro šanso?“.

Norisi priminti, kad šis Plungės kultūros centro teatras „Saula“, vadovaujamas S. ir R. Matulių yra vienas geriausių teatrų mūsų šalyje. Jis net šešis kartus pripažintas respublikos laureatu, du kartus pasaulinių atrankų laureatu, yra apdovanotas aukščiausiu apdovanojimu „Aukso paukštė“ ir dvejomis „Tegyvuoja teatras“ nominacijomis. Visada šio savito ir brandaus kolektyvo spektakliai surenka pilnas sales žiūrovų, kurie neabejingi aktualioms, kartais net šokiruojančioms teatro „Saula“ analizuojamoms temoms. Po premjeros Plungės kultūros centre, teatro „Saula“ jaunimo grupė šį premjerinį spektaklį yra pakviesta pristatyti Minske (Baltarusija), kur vyks II-asis tarptautinis teatro forumas „Žingsniai“.

Ateikime visi kovo 22 d., 18 val. palinkėti mūsų aktoriams sėkmės.