Molėtų aerodrome birželio 13 dieną variklių džiazas bus girdimas ir danguje, ir ant žemės. „Auto Jazz 2015“ metu parodomąją E. Meleckio programą lydės parasparnių, sportinių, ultra lengvųjų lėktuvų, danguje šokančių sraigtasparnių pasirodymai ir intrigos žadantis „oro mūšis“. Ant žemės aerodromo erdvės dalį nuklos didelė netradicinės, senovinės ar kaip tik šiuolaikiškai tobulintos technikos paroda. Vyks automobilių flashmobas – naujiena ir kartu intriguojanti automobilių džiazo programos dalis, taip pat tradicija tapusi programos dalis – automobilių garso (dB Drag) varžybos.

Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas E. Meleckis atliks specialiai renginiui paruošta programą.

„Skrisiu žemiau, nei per varžybas. Šiaip mūsų sporte žiūrovams nuo žemės yra sunku ką nors įžiūrėti, o per tokius pasirodymus, šou, mes stengiamės skristi žemai, kad jie matytų“, – kalbėjo patyręs pilotas.

E. Meleckis neslepia – žemas skrydis yra pavojingesnis nei aukštas. Todėl pasirodymai publikai visada būna pavojingesni, nei akrobatinio skraidymo varžybos. Tačiau varžybų nesulyginsi su pasirodymo malonumu.

„Aišku, žymiai maloniau yra tokios šou. Aišku, skrisdamas negirdi plojimų, bet dažnai tu juos išgirsti nusileidęs. O sporto pažiūrėti susirenka labai mažai žmonių. Kaip Lietuvoje, taip ir užsienyje. Nebent pilotų artimieji, draugai ateina juos palaikyti“, – teigė E. Meleckis.

Pasirodymai pasižymi improvizacija, jie planuojami ne taip kruopščiai, kaip varžybų programa.

„Žinoma, susidarai programą, kurioje yra pagrindiniai punktai, ką turi padaryti, ką turi parodyti. Bet tokiuose pasirodymuose visada būna daug improvizacijos. Juk neapskaičiuosi oro sąlygų, vėjų iš anksto. Per šou pačiam būna įdomiau tai, ką darai – įvairūs kybojimai, išnirimai iš debesies, kai pats nelabai tiksliai žinai, kuo baigsis tavo manevras. Skirtingai, nei per varžybas, kur tu viską žinai labai tiksliai ir tuos manevrus per treniruotes šlifuoji“, – kalbėjo daugkartinis akrobatinio skraidymo čempionas.

Tituluotasis sportininkas dirba Vilniaus Stepono Dariaus ir Stasio Girėno aeroklube instruktoriumi.

„Kaip matote, ne tik darbas, bet ir mano pagrindinis hobis yra susijęs su aviacija, – sako E. Meleckis. – Nors hobių aš turiu ir daugiau. Vasara skraidau, o žiemą slidinėju kalnų slidėmis, kolekcionuoju įvairiausią aviacinę atributiką, mėgstu keliauti, nueiti į teatrą“ (...).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)