Jos muzikinė karjera prasidėjo, baigus bakalauro studijas Toho Gakuen universitete Tokijuje ir įgijus pianisto specialybę. Tęsdama mokslus, 1973 m. Keiko baigė Siena Quigiana Academia Italijoje, 1976 m. – Hurry Fieldmuzikos mokyklą Los Andžele, JAV, 1980 m. – Wayne State universitetą Mičigane, JAV. Persikėlusi gyventi į Detroitą ji susitiko su tokiomis džiazo legendomis kaip Carmen Mcrae, Sir Roland Hanna, Hank Jones, Mal Waldron ir kitais.

Savo muzikinės karjeros metu Keiko grojo Baltuosiuose rūmuose, dalyvavo džiazo festivaliuose Italijoje, Latvijoje, Švedijoje, Kinijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Rusijoje, Honkonge, Egipte ir kitose šalyse.

K. Borjeson yra už nuostabius muzikinius sugebėjimus apdovanota Švedijos karaliaus apdovanojimu, yra gavusi Jazz Audio ir Jazz Critics apdovanojimus už dvi paskutines kompaktines plokšteles. 2008 m. dalyvavo Jungtinių tautų labdaros koncerte Afrikai. Taip pat yra surengusi labdaros koncertus Šri Lankoje, Indonezijoje, Latvijoje ir Filipinuose.

Keiko muzikinį stilių būtų galima apibūdinti kaip elegantišką, ritmingą džiazą su ryškiu (bi)bopo prieskoniu. Hank Jones, žymus džiazo muzikantas, įvardijo ją kaip vieną originaliausių pianisčių, kokių jam teko klausytis. Nuotaikingumu bei nerūpestingumu spinduliuojanti kūryba puikiai dera su Keiko stiliumi. Tad maloniai kviečiame džiazo mėgėjus sekmadienio popietę praleisti teatre klausantis džiazo muzikos. Keiko Borjeson planuoja savo pasirodymą ir VIII tarptautinėje bonsų ir suiseki parodoje, kuri vyks birželio 14-16 dienomis Alytaus miesto teatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją