Nemaža dalis visuomenės tai laiko savaime negatyviu dalyku. Artėjant Gatvės muzikos dienai, užklydo susimąstymas apie tai, kas bus, jei pabandysime sujungti dvi, visiškai nesusijusias ir iš pirmo žvilgsnio net nederančias sritis. Nagi, pažiūrėkime, kas gali iš to išeiti...

Jau šį šeštadienį, gegužės 18-ąją, Lietuvos miestų ir miestelių gatvės prisipildys pavasarinio šurmulio ir muzikos garsų. Būtent ši diena pasirinkta savotiškam bandymui, kurio metu vyks neeilinė, muzikinė kraujo donorystės akcija Vilniaus Rotušės aikštėje. Vis dar manote, kad muzika ir donorystė nesuderinama?

Idėjos iniciatoriai jau pasirengę įrodyti, kad yra kitaip! Flamenko šokių grupė „Soleá”, roko grupė „The society”, grupė „JAM’in”, atlikėja Rūta Miškinytė, grupė „Stalcija Prefis”, vokalistė Ramunė Šerepkaitė ir pianistas Jonas Jurėnas, atlikėjas Dmitrij Kostojanskij, Jono Basanavičiaus gimnazijos šokėjų grupė „JBG”, grupė „Tomų Mūza”, Vilniaus M. Daukšos vidurinės mokyklos gitarų ansamblis, Vilniaus Antakalnio gimnazijos grupė „Teoriškai Praktiški“, „Šviesos” pradinės mokyklos šokėjai „2x2” – būrys jaunų ir energingų žmonių, kurie ne tik negali gyventi be muzikos, bet ir pritaria kraujo donorystės idėjai.

Visi jie, kartu su „Nacionalinio kraujo centro” kolektyvu, mato save Gatvės muzikos dienoje ir tiki, kad  sujungus donorystę ir muziką, pavyks suburti žmones prasmingai dienai, o muzikinės akcijos metu užaugs stebuklingas, pavasarinis gerumo medis. Visi šventės dalyviai, muzikantai bei kraujo donorystei neabejingi žmonės, gaus ne tik smagias, muzikines dovanėles, bet ir simbolinius medžio lapus, kuriais puošime ir auginsime muzikinio gerumo medžio vainiką.

Šventinio renginio metu kraujo donorystei pritars ne tik muzikantai, bet ir nuolatiniai „Nacionalinio kraujo centro” savanoriai, kurie dalins dovanas, šypsenas ir pasakos apie savo veiklą. Tai puiki proga visiems, norintiems sužinoti daugiau apie kraujo donorystę, nespėjantiems padovanoti kraujo įprastą dieną, padaryti tai neskubant ir su gera nuotaika VšĮ „Nacionalinio kraujo centro” palapinėje, taip pat pasidomėti savanorystės galimybėmis bei, žinoma, pasidžiaugti tradicija tapusia ir jau septintą kartą vyksiančia Gatvės muzika diena. 

Gatvės muzikos dienos esmė yra ta, kad šventę sukuria patys žmonės. Tai, kas vyksta šventės metu, skatina bendrauti skirtingų požiūrių, tautybių, socialinių statusų visuomenės narius. Bendruomeniškumo jausmas vienija šventės dalyvius,  miestų svečius ir atsitiktinius praeivius. Tai tampa vieninteliu ir pagrindiniu tikslu, dėl kurio norisi būti su visais ir dėl visų. Vis dar abejojate, kad šį tikslą galima pasiekti? Negaiškite laiko svarstymams, tiesiog išeikite į gatvę!

Muzikinė neatlygintinos kraujo donorystės akcija vyks gegužės 18-ąją, Vilniaus Rotušės aikštėje, nuo 12.00 iki 18.00 val.

Daugiau informacijos: Irma Pimpičkaitė, mob. tel.: +370 64046994