„Kodėl tarpukario Lietuvoje neegzistavo cigarečių kontrabanda, bet „šmugelnikai“ net pasipūškuodami vilko per sieną spiritą, apelsinus ir mieles? Kaip mūsų seneliai išgyveno Krizę, žiūrėjo į valdininkus? Kiek „štukų“ apelsinų galėjo už vidutinę algą nusipirkti eilinis smetonmečio valdininkas?“ – atsakymo į šiuos klausimus ieško knygos autorius, jau dešimt metų dirbantis Lietuvos muitinėje ir kasdien rašantis apie šių dienų kontrabandos sulaikymus.

Pasak Gedimino Kulikausko, muitinės muziejus, savo ekspozicijose pristatantis kontrabandos istoriją nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų iki mūsų dienų, yra puiki erdvė knygai pristatyti. Viena gražiausių muziejaus salių skirta tarpukario Lietuvos kontrabandos istorijai, joje knygos pristatymo svečiai turės progą surasti ne vieną eksponatą, paminėtą ir knygoje „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“.

Lauksime Jūsų muitinės muziejuje, Jeruzalės g. 25, Vilniuje. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)