Nors vanduo antrąjį „Slalomralio“ gyvavimo sezoną Lietuvos upėse ir labai žemas (dėl jo trūkumo varžybos iš Dūkštos perkeltos į vandeningesnę Vokę), tačiau vienerių metų gimtadienį švenčiantis renginys stipriai paūgėjo.

Šiemet „Slalomralį“ organizuoja ne tik jo sumanytojai, bet ir dvi su jais bendradarbiauti nusprendusios, gilias tradicijas bei garbingus vardus turinčios organizacijos - Lietuvos keliautojų sąjunga (vadovaujama gerb. Algimanto Jucevičiaus) ir vandens turizmo sporto klubas „Vikingai“. Pagausėjus organizatorių būriui, pailgėjo ir renginio pavadinimas: „Slalomralis“ šiemet taip pat yra ir Lietuvos keliautojų sporto vandens turizmo varžybos.

Šių metų „Slalomralio“ trasos ilgis Vokėje, kaip ir pernykščiame „Slalomralyje“ Dūkštoje, planuojamas apie 1,5 – 2 km, kuriuose, be galimų natūralių kliūčių (pavieniai akmenys, prispaudimai, rėvos, nuopylos, užvartos ir t.t.), bus ir du (!) ruožai su dirbtinėmis kliūtimis – vartais (virš vandens pakabintomis kartelėmis), kuriuos laikantis eiliškumo reikės įveikti pasroviui. Vartų bus apie 10 - 15.

Nustatant laimėtojus bus vertinamas laikas, per kurį įveikiama trasa, ir baudos taškai, surinkti abiejuose vartų slalomo ruožuose. Už kiekvieną paliestą vartų kartelę dalyviai gaus po pusę baudos minutės prie trasos įveikimo laiko, o už praleistus vartus - 3 baudos minutes. Startą ir finišą šiais metais teisėjai fiksuos dalyviui esant laive vandenyje.

Šiemet ilgėja ne tik organizatorių sąrašas, renginio pavadinimas, bet ir klasių, kuriose varžomasi, skaičius. Planuojamos rungtys tokiose klasėse: vienviečių pripučiamų ir vienviečių kieto korpuso laivų klasės, dviviečių laivų klasė, dviviečių pripučiamų katamaranų klasė ir keturviečių katamaranų bei keturviečių pripučiamų plaustų (raftų) klasė.

Registruotis į varžybas prašome užpildydami specialią formą.

Organizatoriai pasilieka teisę varžybose leisti dalyvauti tik iš anksto užsiregistravusius dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)