Kalėdinės nuotaikos virusą mokyklos bendruomenė skleidė Šiaulių miestui ir kvietė bendram pabuvimui tiek šeimas tiek vienišus miestelėnus.

Dieną prieš kalėdinio Šimšės miestelio atidarymo šventę, prie Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyriaus (Vilniaus g. 27) pradėjo šurmuliuoti dalyviai ir svečiai – buvo kuriamas netradicinių kalėdinių eglučių skulptūrų parkas. Eglutes iš netradicinių medžiagų gamino miesto floristikos salonai, reklamos agentūra „Bevardis“, skyriaus mokiniai ir mokytojai.

Emocijų ir geros nuotaikos netrūko, nes formų ir medžiagų įvairovė vertė šypsotis kiekvieną. Neįtikėtini Kalėdų eglutės idėjos sprendimai sužavėjo mažus ir didelius žiūrovus, o nuotaikinga renginio programa sutraukė žiūrovų net iš aplinkinių rajonų. Šventę pradėjo Kalėdų senelis, tradiciškai tapęs kalėdinio Šimšės miestelio šeimininku. Gausiai susirinkusiems žiūrovams koncertavo įvairūs meno kolektyvai, bet didžiausio dėmesio sulaukė dainininkas Radžis, įvairių muzikinių projektų, realybės šou dalyvis ir nugalėtojas bei žymi atlikėja Birutė Dambrauskaitė. Atlikėjai šiltai bendravo su publika ir atsakinėjo į Kalėdų senelio klausimus. Renginio metu veikė kalėdinė mugė, floristinės dirbtuvėlės, kieme vaikščiojo didžiaakės alpakos. Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro dėka mažieji šventės lankytojai galėjo pasidžiaugti švelniakailiais žvėreliais.

Šimšės rajono gyventojus su švente pasveikino Šiaulių profesinio rengimo centro direktorius Saulius Dargužas ir Šimšės bendruomenės seniūnaitis Vytautas Šepetauskas, o Kalėdinio Šimšės miestelio atidarymo šventę vainikavo profesionalus fejerverkas. Tai buvo įspūdinga švenčių pradžia visai šeimai! Kalėdinį Šimšės miestelį bus galima apžiūrėti iki sausio 7 d. Dėmesio, šilto bendrumo jausmo, geros nuotaikos nebūna per daug. Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyriaus bendruomenės tikslas – sutelkti žmones, nudžiuginti ir pakviesti kartu pasidžiaugti gražiausios metų šventės laukimu. Pasitikime ją ramia širdimi, pakilia nuotaika ir bendrumo jausmu!