Viskas buvo tarsi gerai: mokėjo stabilią dalį atlyginimo ir procentus nuo pardavimų. Pirmą mėnesį jis uždirbo apie 1500 eurų, tai visai nemažai, turint omeny, kad įmonei uždirbo 1000 eurų pelną. Svarbiausia dalis yra ta, kad vadovas, po to, kai buvo išmokėta alga, atėjo ir pasakė, kad dabar įmonėje keičiasi tvarka ir kad jis užsidirbtų stabilią atlyginimo dalį t.y. 400 eurų, turi parduoti prekių už 8000 eurų. Žinoma, vyro alga sumažėjo iki 800 eurų.

Lyg dar to būtų negana, kitą mėnesį jis tapo skyriaus vadovu. Jam buvo priskirta vykdyti sandėlio inventorizaciją, taip pat buvo padidinta pardavimų suma ir sumažinti gaunami procentai nuo pardavimų. Dar prisidėjo tai, kad jam buvo sakoma, kad jis neišlaikai savo darbo vietos, nors pardavimai kiekvieną mėnesį siekdavo nuo 10 iki 30 tūkstančių eurų. Žinoma, mano vyras neiškentė ir išėjo.

Ieškodamasis naujo darbo jis ėjo į labai daug įmonių, kurios žadėjo „aukso kalnus“, tačiau tai niekada nepasitvirtindavo. Buvo net tokia istorija, kad nuėjęs įsidarbinti ir perėjęs visus etapus, jis sužinojo, kad 3 mėnesius gaus minimumą, o po to jo alga kils iki 600 eurų. Spėkit, ar taip įvyko? Dirbo žmogus pusę metų, o kai paklausė, kur mano žadėti 600 eurų, jam buvo pasakyta – jei nepatinka, išeik.

Žmogus, turėdamas 5 metų vadybininko/skyriaus vadovo patirtį, turintis 8 sertifikatus iš įvairiausių mokymų, pasaulinių vadovų konferencijų šiandien dirba už 380 eurų per mėnesį, nes valgyt kažką reikia. Tai kur mūsų Lietuvoje yra teisybė?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų pasidalyti patirtimi – kaip Jums sekėsi ieškoti darbo, kas jus pradžiugino ar nustebino? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“ ir pasidalykite savo patirtimi, išreikškite nuomonę!