Ne juokais išsigandau sulaukti rimtų nemalonumų. Už nieką. Tik už kelis erzinančius komentarus po jos tekstais, publikuotais naujienų portaluose ir už išsakytą nuomonę jos „Facebook“ paskyroje. Ir, kas įdomiausiai, komentuodama aš jokių blogų kėslų neturėjau, keiksmažodžių nevartojau, negrasinau ir nesityčiojau. Aš tik bandžiau užmegzti ryšį, pakalbinti, patarti ir šmaikščiai atsakyti į laidų vedėjos tekstuose išsakytas mintis. Ir man net į galvą nešovė, kad tas bandymas pabendrauti ir paerzinti taip stipriai kažką įžeidžia. Taip stipriai, kad manęs dėl to, atrodo, jau net pradeda nekęsti. O įtarti, kad nepatinku, turėjau.

Nes ne šiaip gi ji „iš lempos“ blokuodavo ir trindavo mano komentarus „Facebook“ paskyroje. Tačiau tuo metų man tai neatrodė rimta ir pavojinga. Priėmiau tai lyg žaidimą, kuris prajuokindavo ir sukeldavo azartą. Kai eilinį kartą, nenorėdama būti ignoruojama, sukūriau naują „Facebook“ paskyrą su tuo pačiu slapyvardžiu, likau nustebinta. Mano komentaro neužblokavo. Man atsakė (…).

Tik jį perskaičiusi supratau, į kokią didelę bėdą vos nepakliuvau. Pasirodo, toks įkyrumas ir bandymas užmegzti ryšį su žvaigžde dabar traktuojamas kaip persekiojimas ir gali būti baudžiamas. Nežinojau to. Tai buvo man gera pamoka. Ir aš džiaugiuosi, kad ji nebuvo per daug skausminga ir esu dėkinga, kad mane iš pradžių perspėjo, nors ir nelabai mandagiai, bet vis dėl to perspėjo, kad palikčiau ramybėje, o ne puolė iš karto rašyti pareiškimą į policiją dėl persekiojimo. Tačiau kartu su dėkingumu jaučiu ir šiokį tokį liūdesį.

O liūdna man dėl to, kad mane atstūmė. Atsisakė mano gerų ketinimų, palaikymo ir noro padėti. Ką gi, pasitraukiu. Žvaigždutė turi viena gerbėja mažiau. O jeigu ji ir toliau taip darys – blokuos ir gąsdins savo gerbėjus – tai man jos nuoširdžiai gaila. Kodėl? Dėl to, kad ji pati nesupranta, ką daro. Nesupranta, kokią duobę sau kasa šitaip arogantiškai elgdamasi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Facebook“ – erdvė, kurioje kiekvienas norintis gali padiskutuoti ne tik su savo draugais, bet ir autoritetais: televizijos žvaigždėmis, mėgiamais autoriais, politikais. Vis dėlto, kartais šios diskusijos virsta ginčais ir akmenų mėtymais į vienas kito daržą ar net perauga į atviras patyčias ar kito persekiojimą.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi. Ar esate socialiniuose tinkluose įsivėlę į nemalonias diskusijas, ką manote apie ginčus „Facebook“ su žinomais žmonėmis? Ar veliatės į pokalbius socialiniuose tinkluose? O gal patys netyčia esate įkliuvę ir persekioję socialiniame tinkle buvusį mylimąjį ar mylimąją? Padiskutuokime!

Jūsų istorijų ir nuomonių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mama“ arba žemiau: