Šiektiek informacijos iš mano pusės. Straipsnyje nepaminėta, ar dietologė pati yra žaliavalgė, ar ne, ar yra bent jau bandžiusi maitintis tokiu mitybos racionu. Bandysiu spėti – ne. O jei ir taip, vieno ar dviejų mėnesių neužtenka, kad nuspręstum, tai yra gerai, ar blogai, nes po 20, 30, 40 metų valgant viską, perėjimas prie žaliavalgystės, organizmo valymasis (detoksikacija) yra procesas, neįvykstantis per vieną naktį.

Kažkam reikia pusės metų, kažkam - metų ar dviejų. Kad pasikeistų žmogaus DNR , kad kūnas išsivalytų nuo ilgus metus kauptų toksinų, šlakų ir nuodingųjų medžiagų reikia apie dviejų metų. Tad neskubėkite teisti ar girti, net ir būdami žaliavalgiais vos keletą menesių. Ar besimokant dietologijos juos moko apie žaliavalgystę? Tikrai ne (...).

Dietologė sako, kad reikia įsiklausyti į kūno poreikius - tai tiesa. Ji teigia, kad šiais laikais mūsų organizmo pojūčiai gana iškraipyti. O štai čia – STOP. Čia reikia pradėti gilintis – kodėl iškraipyti? Ir kalbėti apie atitinkamus valymo būdus organizmui, kad žmogus pagaliau išmoktų girdėti „ką šneka jo kūnas“.

Deja, kiek žinau, dietologų nemoko apie gydomąjį badavimą (mano manymu, seniausią ir veiksmingiausią žinomą gydymo būdą ne tik žmonijos istorijoje, bet ir gyvūnijos. Beje, pastarojoje iki šiol išlikęs šis vienintelis gydymosi būdas), sulčiavimą ir panašius kūno (ir sielos) apsivalymo būdus. Apskritai, medicina mano, kad žmogus po keturių dienų be vandens ir maisto turėtų mirti, deja, tai jau tapo mitu, tad reiktų perrašyti visus medicinos vadovėlius šiuo klausimu ir ne tik. Gan nemažai yra žinomų žmonių, kurie sausai badauja savo sveikatos labui po 1-9 dienas. Beje, aš pati esu sausai badavusi 4 dienas...GYVA.

Šlapią gydomajį badavimą (kai yra geriamas tik gėlas vanduo) propaguoju ir mokau to kitus jau penkerius metus. Mano badavimai trunka nuo 1 iki 30 dienų. Štai tuomet (išsivalius organizmą) ir reiktų pradėti šnekėti apie perėjimą prie sveikesnės mitybos, be stiprių detoksikacijos padarinių ir pojūčių. Žmogus gyvena ir tvarko savo namus, valo mašiną, skalbia rūbus...Kam ? Kad būtume švarūs. O apie savo kūną pamiršote? O juk tai vieninteliai namai, kuriuose gyvensime visą savo gyvenimą.

Dietologė sako, kad žaliavalgiai jaučiasi agresyvūs, pavargę ir pan. Ar ji paminėjo detoksikacijos periodą? Ar apie tai kažkas yra žinoma ? Abejoju...Vėlgi, žmogus to nepatyręs ir net apie tai nesimokęs ne ką tegalėtų pasakyti.

Nerekomenduoja žaliavalgystės vaikams iki 18 metų. Ar Lietuvoje yra nors vienas nuo kūdikystės užaugęs žaliavalgis ? Ar yra atlikti tyrimai ir stebėjimai, kaip tai veikia tokius vaikus? Ne. Tada iš kur ši informacija? Aš auginu dviejų metukų sūnų, mano vaikelis - žaliavalgis (80 proc.; 20 proc. veganas). Sakykite, kodėl jam tai netinka, jei jis yra begalo sveikas ir sveikesnis už tuos, kurie maitinasi ir mėsa, ir visu kitu?

Savo sūnelį karts nuo karto vedu į patikrinimus. Jis labai sveikas ir žvalus berniukas. O kas svarbiausia, ne pagal savo amžių intelektualus. Straipsnyje minimas vitaminų trūkumus, kalcio trūkumas. O kodėl nepaminėta tai, kad žmonės, vartojantys gyvulinės kilmės baltymus turi daugiau kaulų problemų (ir visų kitų)? Pažvelkite į statistinius duomenis – mano žiniomis, šalys, kuriose daugiausiai suvartojama mėsos ir pieno yra didžiausias skaičius sergamumo osteoporoze, ir kitų kaulų problemų, nekalbant apie kitus susirgimus. Čia vėlgi kertasi medicina su žmonėmis, kurie praktikuoja sveiką gyvenimo būdą (veganišką, žaliavalgišką) ir jie yra puikūs pavyzdžiai, kodėl tai yra gerai.

Aptarinėti šį straipsnį galėčiau dar ilgai...Tačiau visiems Jums nuoširdžiai noriu tiesiog patarti - tikrai neskubėkite pereiti prie žaliavalgystės, daugelis neištveria net detoksikacijos periodo ir viską meta, tada susidaro nuomonę, kad tai nėra gerai. Neturint pakankamai žinių galima sau pakenkti. Tad būkite atsakingi už savo veiksmus.

Siūlyčiau per daug netikėti straipsniai, o tikėti tik savimi. Nes vieną savaitę skaitote - kokia žaliavalgystė puiki, kitą - ieškoma minusų, o tada žmogus pasimeta, nebežino kas gerai, o kas blogai (...).

Deja, dauguma medikų apie žaliavalgystę, veganizmą , gydomąjį badavimą, sulčiavimą neišmano. Tad susiraskite žmogų, kuris turi patirties, klauskite, ieškokite, pamažu bandykite įtraukti į savo gyvenimą šį valgymo būdą. Ir tik tada patys nuspręsite, kas jums tinka ir patinka. Nesate žaliavalgis ar veganas ? Būkite tuo, kuo norite būti, tikėkite tuo, ką darote ir nereikškite pykčio ant tų, kurie gyvena kitaip nei Jūs patys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!