Viskas priklauso, kaip pasakė vienas išminčius, nuo žiūrėjimo kampo. Jei manysi, kad sunku susirasti draugę ar draugą - savo antrąją pusę - taip ir bus. Reikia tikėti savimi ir ieškoti džiaugsmo, laimės einant gyvenimo keliu. Būti draugiškiems, tolerantiškiems, kūrybingiems. Ir tuomet viskas bus gerai.

Visada žmonėms rūpėjo susirasti tinkamą partnerį. Ši tema sena kaip pasaulis. Jau senovės Indijos mituose galima rasti lyg ir užuominų apie žmonių suderinamumą.

Originaliai atrodo iš senų laikų atkeliavusios sulipintos dvi figūrėlės, sudarančios vieną visumą. Analogiškų mažų figūrėlių yra daugiau. Nuo tų laikų ir sakoma, kad svarbu susirasti savo antrąją pusę. Nuo to priklauso žmogaus laimė.

Dabartiniame sudėtingame ir greitame gyvenime bene svarbiausia surasti būtent dvasiškai artimą žmogų. Tokį, su kuriuo būtų lengva tylėti, kuris tave suprastų iš pusės žodžio. Arba ir be žodžių.

Kodėl svarbiau surasti būtent dvasiai tinkantį žmogų? Kodėl atiduodame prioritetus dvasiniam artumui, o ne fiziniam?

Reikia sutikti, kad fiziškai sužadinti jausmus gali daug kas, ir dažnai. O suprasti - ne visiems pasiseka. Ne veltui, kai šeimą ištinka krizė, sakoma: kalbėkite, išsipasakokite savo jausmus. Kai kam tenka kreiptis ir į psichologą.

Anksti prasideda domėjimasis priešinga lytimi. Jau mokykloje - nedrąsūs žvilgsniai. Ir prašau - jau yra pirmoji meilė! Studijų laikais ateina sudėtingesnių jausmų ir išgyvenimų metas. Čia jausmai ir visai gali protą sujaukti! Nes žmogus būna jau gana apsišvietęs, daug ką žino, daug ką matė, fiziškai irgi yra subrendęs rimtiems santykiams. Net mokykloje, vyresnėse klasėse vaikai fiziškai yra subrendę. Tuo labiau, kad dabartinėje kultūroje yra skatinamas drąsus požiūris į priešingą lytį. Užtenka pasižiūrėti į vos ne atvirai demonstruojamus kūnus gatvėse ir jau aistrų banga užlieja. Pasirinkimas - kaip parodoje ar parduotuvėje. Bet ne tai svarbu. Svarbu suprasti save, neprarasti pagarbos kitam žmogui ir nepulti į nerimtus santykius.

Gaila, kad šiuo laikotarpiu dažnai kalti „hormonai“. Gražios merginos žvilgantys vešlūs plaukai, grakšti figūra jau patraukia vaikino dėmesį. Gal net vaikinas ir galvą dėl gražios panelės pames. Bet ar tai bus ta išrinktoji, su kuria norėsi pasenti? Gaila jaunuolių, patekusių į gaivalingai stiprią hormonų įtaką, kai protas nieko nepasufleruoja ar nepataria. Hormonai - blogas patarėjas santykiams.

Be abejo, be abipusės traukos, hormonų, negali būti santuokos. Bet svarbus ir racionalus požiūris į santuoką. Ir manau, kad anksti sukurta šeima yra sveikintinas dalykas. Ankstyvos simpatijos prasideda būtent nuo draugystės. Dažniausiai tokios šeimos yra stipresnė, nes kartu patirs daug išgyvenimų vos ne nuo paauglystės, kada dar formuojasi pažiūros. Ir per gyvenimą kartu išgyventi jausmai ir patirtis leidžia geriau suprasti vienas kitą.

Dabar panelės, vaikinai, moterys, vyrai mėgsta pirmiausiai gerai pažinti partnerį būtent nuo fizinio suderinamumo. Madinga apsigyventi kartu be jokių įsipareigojimų. Dažniausiai tokios santuokos žlunga.

Be jokių įsipareigojimų gyventi, keičiant partnerius yra negarbinga. Juk iš tikrųjų žmogus pasidaro tik tuštesnis, skurdesnis, išbarstęs savo jausmus kažkur, su kažkuo... Netyčia, gal net pro miegus savo antrąją pusę pavadinsi kitu vardu. Prašau - ir skyrybos.

Geriau eiti per gyvenimą kartu, kartu kaupti patirtį. Tada ir atsiras mokėjimas suprasti be žodžių. Gyvenime kartu sukaupta patirtis, pokalbiai apie tai, tobulėjimas - yra neįkainojamas turtas.
Bet kaip surasti tą vienintelį? Šiais laikais galimybių tikrai yra. Bendras laisvalaikio praleidimas pagal pomėgius - ar tai sportas, ar diskotekos, ir panašiai: vakarėliai su draugais, kelionės, internetinė pažintis – tai labiausiai rizikinga, nes galima apsimesti kitu. Bet yra ir internetu susipažinusių porų.

Svarbu nesėdėti namie ir nelaukti už užrakintų durų savo išrinktojo. Gyvenime reikia patiems kurti santykius, vertinti juos, keisti juos, mokėti kartais nusileisti, mokėti padovanoti kitam neužmirštamas akimirkas, ir, svarbiausia, - rūpintis vienas kitu. Pasitikėjimas - bene svarbiausia santykiuose.

Taigi - ilgame ir painiame gyvenime palinkėsime daug gražių ir tobulų akimirkų! Meilės, draugystės, supratimo ir pasitikėjimo!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu gražus, protingas, draugiškas, bet... vienišas“ - ne kartą tenka girdėti tokius žodžius iš žmonių, kuriems, regis, nesiseka tik dėl vieno – jie niekaip neranda kito, su kuriuo galėtų dalintis džiaugsmais, rūpesčiais ir kavos puodeliu.

Teiraujamės Jūsų - ar esate atsidūrę panašioje padėtyje? Jei taip, kaip pavyko rasti antrąją pusę? O gal iki šiol neturite mylimojo ir mylimosios ir vadovaujatės teorija, kodėl nesiseka šį rasti? Nežinote kur bėda? O gal manote, kad antroji pusė – apskritai ne būtinas dalykas gyvenime? Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Antra pusė“ iki vasario 10 d. Vieno teksto autoriui atiteks specialus DELFI puodelis ir 50 litų „Vero Cafe“ čekis.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: