Studijuojant slaugos mokslus retai sutiksi vyrą. Paprastai šią profesiją renkasi dailiosios lyties atstovės. Vyrai galvoja, kad tai nėra vyriška profesija. Žinoma, geriau studijuoti mediciną nei slaugą, bet juk ne visi gali ją studijuoti dėl išlaikytų egzaminų rezultatų ar finansinių galimybių.

Taip pat Lietuvoje yra neįprasta matyti slaugytoją vyrą, atrodo neįprastai, keistai, bet tai tikrai nėra tik moteriška profesija. Sutinku, dirbant poliklinikoje šalia šeimos daktaro ar pas ginekologą pamatyti slaugytoją vyrą būtų nejauku ar nemalonu. Tačiau jis yra toks pats medikas kaip ir būtų moteris.

Aš įsivaizduoju vyrus slaugytojus kaip „skubiosios pagalbos specialistus“ priėmimo skyriuje, psichiatrinėje ligoninėje, reanimacijos, priėmimo, slaugos skyriuose, kur reikalingas ne tik medicininių žinių bagažas, bet ir fizinė jėga. Tuo labiau kad greitosios pagalbos darbuotojų amžius senėja, o naujų specialistų nėra paruošiama daug. Baigę slaugos studijas vyrai yra paklausūs dėl tam tikrų priežasčių: fizinės jėgos, vyrai niekada negimdys, jie lengviau reaguos į stresą.

Taip, buvau rašęs straipsnį, kad slaugytojas vyras nereikalingas, bet tai būna išimtiniai atvejai, kai to nenori darbdaviai, arba gydytojas pageidauja, kad šalia jo dirbtų moteris slaugytoja. Vyras slaugytojas tikrai reikalingas ir naudingas. Net studijų metu dėstytojai apsidžiaugia išvydę slaugos mokslus studijuojanti vyrą. Todėl sakyti, kad slaugos studijos nevyriška, yra negražu ir negarbinga.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!