Noriu ir aš pasidalinti savo patirtimi. Dirbu darželyje, mano alga – 380 eurų, esu auklėtoja, turiu aukštąjį išsilavinimą. Vyras gauna 360 eurų, suvedinėja duomenis į kompiuterį vienoje įmonėje (analitiku), įmonė tarptautinė, o alga – lietuviška.

Nerašysiu įmonės pavadinimo, nes net gėda būtų rašyti, kad tiek moka. Jis irgi turi aukštąjį išsilavinimą (nors ir taip aišku, kad šiais laikais išsilavinimas – ne rodiklis). Turime vieną vaiką. Jo išlaikymui irgi reikia visko.

Mūsų bendros mėnesinės pajamos ~ 750 eurų (2587 litai) trims žmonėms. Vienam žmogui išeina 862,5 litai arba 250 eurų, bet iš šių pinigų reikia atimti išlaidas maistui, būstui, vaistams.

Mes, jauna šeima, gyvename su tėvais bute, nes savo net išsinuomoti negalim, seno buto nuoma su mokesčiais kainuotų apie 300 eurų. Ir mums, trims žmonėms, liktų 450 eurų už kuriuos reikėtų pavalgyti, apsirengti, nusipirkti vaistų, t.y. žmogui po 150 eurų. Apie pramogas ir orų gyvenimą nekalbu.

Įdomu, kokia skurdo riba yra Lietuvoje? Lietuvoje nori įvesti naujus darbo santykius, kad taptume užsienio investuotojams patrauklia šalimi, o ar jie įsipareigos algas pakelti iki vakarietiško lygio? Aišku, kad ne. Ir kokią paramą valstybė teikia jaunoms šeimoms?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:


Taip pat prašome tekstą parašiusį asmenį DELFI dar kartą parašyti el.paštu!