Iš tiesų reformos laukiau su šiokiu tokiu priešiškumu, mat turėjo dingti privatus mikroautobuso maršrutas iš Rokantiškių į Antakalnį (ir atgal). Nors dažnai su „Ruskoje radio“, sausakimšas, bet labai patogus norint pasiekti miestą, vaikams - mokyklą.

Maršruto dingimas reiškė, kad vaikams rudenį teks į mokyklą Antakalnyje važiuoti ratu per Olandų žiedą. Tačiau liepos 1-ąją nustebau, kad minėto maršruto mikroautobusus pakeitė Vilniaus viešojo transporto mikroautobusai. Švarūs, gražūs, nauji ir net, paprašius, sustojantys išleisti patogioje vietoje, o ne oficialioje stotelėje.

Pradžioje šiek tiek išgąsdino tvarka, kad į mikroautobusus neprimami keleiviai stovėti, mat piko valandomis yra daug norinčiųjų važiuoti šiuo maršrutu. Nedidelis mikroautobusas niekaip nesutalpintų visų norinčių į sėdimas vietas. Tačiau, „karščiausiomis“ valandomis mikroautobusus netruko pakeisti didesni, stovinčius keleivius galintys vežti autobusiukai.

Tad, bent jau Rokantiškių gyventojams, transporto reforma atnešė tik gerų naujienų. Miestą galime pasiekti patogesne transporto priemone, su tuo pačiu mėnesiniu bilietu, kurį naudojame ir mieste. Ir maršrutas tapo dar patogesnis, mat autobusai važiuoja ilgesniu maršrutu ir vaikus nuveš arčiau mokyklos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!