Taigi, šeštadienio popietė. Išsiruošiau prie Vilniaus stoties, pasitikti atvykstančios pusseserės. Pasipuošiau „Max Mara“ paltuku iki kelių, „Coccinelle“ rankine ir sustojau laukti. Po minutės prie manęs privažiuoja juodas „Mercedes-Benz“ ir pypteli.

Nesupratusi kas nutiko, atsisukau pasižiūrėti. O ten brandaus amžiau vyras man mirkčioja ir galvos gestais rodo „Sėskis“. Netekau žado. Savaime pakilo ranka prie smilkinio ir pirštai pasukiojo atsakymą: „Jums galvoje viskas gerai?!“. Iškart prisiminiau, kad turiu mobilų telefoną, tad išsitraukiau ir padariau automobilio numerių nuotrauką.

Noriu išreikšti apmaudą, kad kuo daugiau pastebiu vyrų elgesį, tuo amoralesni jie ima rodytis. Aš beveik esu tikra, kad kol šio džipo vairuotojas ieško nuotykių stoties rajone, jo žmona ir vaikai laukia namuose. Be to, nejaugi tokio tipo vyrai taip lengvai gali supainioti prabangiai apsirengusią moterį su gatvės plaštake? Arba jis mano, kad jei turi tokį automobilį, tai jam viskas leistina?

Be to, kiek man žinoma, šiais laikais yra baudžiami ne tik parsiduodantys asmenys, bet ir paslaugas perkantys. Tam man telieka vienintelis klausimas, ar apie šį asmenį reikėtų pranešti atitinkamoms instancijoms?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistą Paulių Radvilavičių, kuris paaiškino, kad moters išdėstytų ženklų vis dėlto nepakanka.

„Sprendžiant iš to, kas parašyta, šiuo konkrečiu atveju moteriai kreiptis į policiją nėra teisinio pagrindo. Mirkčiojimų ir gestų galva, galinčių pasirodyti kaip raginimas sėsti į automobilį, nepakanka, kad visa tai būtų galima laikyti seksualinių paslaugų pirkimu.“