O ir kaip nemylėsi, jei visa žiniasklaida - valdoma Kremliaus, joje kuriama ir nuolat kartojama graži utopinė galingos ir savo žmones mylinčios Rusijos imperijos pasaka, o nemokantys anglų kalbos šios pasakos klausytojai alternatyvių naujienų iš Europos ar Amerikos tiesiog nemato.

Sykį pamėginau įsijungti „Russia today“. Propagandos mašina ten veikia pavyzdingai - informacija pateikiama įtraukiančiai, įtikinančiai ir, pažiūrėjus valandėlę, pamažu ima suktis galva. Esu tikras, jei neturėčiau alternatyvių informacijos kanalų, ilgainiui ir aš pats įtikėčiau, kad visas ten pateikiamas „marazmas“ yra tikroji realybė.

Žinau ne vieną istoriją apie tai, kad į Lietuvą giminaičių aplankyti atvykę ar čia gyvenantys rusai žiūri ne CNN, ne BBC ir net ne LNK - jie žiūri Pirmąjį kanalą. Kodėl? Todėl, kad ten kalbama jiems suprantama kalba - rusų.

Galime pykti, galime skųstis, galime drausti Lietuvoje ir Europoje rusiškus kanalus, bet tai padėties iš esmės nepakeis.

Metas nuo verksmų pereiti prie veiksmų. Vakarietiškas, profesionaliai sukurtas televizijos kanalas Europos šalyse ir JAV būtų pirmas žingsnis į priekį. Suteikime rusiškai kalbantiems žmonėms alternatyvą V. Putino propagandai ir taip padėkime Rusijai, Europai ir sau.

Komentaruose tikriausiai jau rašote, kad tegu žmonės išmoksta angliškai ar lietuviškai, kodėl mes turėtume aplink juos šokinėti. Iš tiesų, tai būtų puiku. Bet pateikti informaciją rusiškai mes turime ne tik dėl rusų, bet ir dėl savęs - tai vienintelis būdas Vakarams laimėti propagandos karą prieš Kremlių.

Rezultatas ateis greitai ir tai bus demokratijos pergalė. Aš tuo tikiu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!