Mokesčiai minimalūs, tad pradėjome drąsiai, nes tikėjome savo idėja, nors patirties versle neturėjome. Patirtis yra įgyjama, jei tavęs anksčiau nenužudo prievolė mokėti mokesčius, kol dar nėra pelno. MB formatas garantavo, kad taip neatsitiks. Jei atvirai, tai jau nuo spalio kankino mintis, kad dėl MB apmokestinimo tvyro apgaulinga tyla, bet viešojoje erdvėje buvo ramu, LRV neteikė jokių siūlymų Seimui ir nebuvo jokių kalbų. Dabar matome bandymą paskubomis nukirsti MB egzistavimą.

Manau, taip bus sugriauta drąsiausia ir veiksmingiausia sistema, iš tiesų skatinanti pradėti verslą. Tačiau nesiruošiu skųstis, uždaryti MB ar emigruoti. Nors taip ir sunkiau, bet ruošiuosi pakovoti už savo teisę čia gyventi ir dirbti ir, beje, mokėti mokesčius šiai valstybei, o ne kitai.

MB buvo (yra!) esminis ir gan unikalus verslo pradžios modelis, geras dalykas, sukurtas mūsų pačių kažkada išrinktos valdžios. Ši forma – tai savaiminis verslo inkubatorius: kol tavo verslas jaunas, mokesčiai minimalūs, o jei verslas pasiteisina, įmonė bus reorganizuota į UAB ar kitą verslo formą, nes MB formatas pradės trukdyti plėtrai. Tada tikrai grįš valstybei tie milijonai litų mokesčių. Tačiau jei norėsime paimti juos iš MB, tai šią verlo formą „nužudysime“, nes mokesčiai užsmaugs daugumą jaunų verslų.

Beje, noriu atkreipti dėmesį, kad valdantieji spekuliuoja „jaunimo“ sąvoka, siekdami pigiai „prastumti“ savo pataisas. Prisiminkime, MB įstatymas yra skirtas ne jaunimo nedarbui mažinti, o verslo aplinkai valstybėje gerinti. Tad dabar valdančiųjų papildyta 29 m. riba yra dirbtinė ir net diskriminacinė: argi penkiasdešimtmetis negali turėti tokių pat salygų kaip dvidešimtmetis, kai kalbama apie verslo pradžią?

Ne vietoje ir ne laiku naudojamos priemonės visada yra dirbtinės ir rezultatų neduoda. Dabar žlugdomos visai ne MB, o verslo pradžios galimybės Lietuvoje. Nukentėsime ne tik mes, keliasdešimt tūkstančių MB narių, bet visa Lietuva ir ypač tas pats jaunimas, kuris dar tik galvoja apie verslo steigimą. Pakovokim už save, pagaliau! Pasirašykime Peticiją internete ir parodykime Prezidentei, kad žmonės šioje šalyje turi nuomonę, nebijo jos pasakyti ir ne naiviai tiki, kad ji bus išgirsta.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!