Vairuotojai, prašome pagalvoti ir daugiau taip nedaryti dėl savo ir kitų eismo dalyvių saugumo ir miesto tvarkos bei švaros.

Taksistai, kurjeriai ir prabangių naujų automobilių vairuotojai, sustoti ant šaligatvio net ir trumpam yra pažeidimas. Taip pat kaip nusikaltimas yra ir „trumpam padaužysiu tavo veidą lazda“, „trumpam pavogsiu tavo pinigus“ arba „trumpam pasiskolinsiu tavo žmoną miegamajame“.

Jei viduryje skvero aikštės ar krepšinio aikštelės nėra kelio ženklo, draudžiančio statyti automobilius, dar nereiškia, kad jūsų automobilis ten pageidaujamas. Tas pats galioja ir tais atvejais, kai prie jų nėra tvoros, stulpo, gėlių vazono, pusės metro aukščio bortelių ar kitos akivaizdžios fizinės kliūties.

Jums nepavyksta statyti automobilio, kad netrukdytumėt kitiems vairuotojams? Kam jūs statote ant šaligatvio dviejų juostų gatvėje, kur tiek pastačius ant šaligatvio, tiek šalia jo, jus galima aplenkti tik viena priešingo eismo juosta? Pusantro automobilio prasilenkti negali.

Nuėję į policiją sumokėkite baudą ir pripažinkite, kad elgėtės neteisingai. Ir negaišinkite pareigūnų laiko su savo kvailomis išgalvotomis istorijomis, kaip sugedo jūsų automobilis ir jūs tik norėjote jį patraukti, kad netrukdyti eismui.

Pažiūrėkite į nuotraukas ir pamatykite save iš šalies, nes atrodote juokingai.

Patarimas policijai: bendradarbiaukite. Informuokite savivaldybės administracijai vietas, kur visada statoma ne pagal taisykles ir prašykite sukurti ten fizinę kliūtį. Nes tik fizinė kliūtis nevalyvam vairuotojui yra aiškus signalas, kad negalima įvažiuoti į Katedros aikštę.

Savivaldybės administracijai: pinigų pastatyti gėlių vazoną ar protingai perstatyti šiukšlių dėžę lėšų daug nereikia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Nuomone apie eismo kultūra Lietuvoje? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!