Pirmoji pamoka. Instruktorius Georgijus (pavardės neprisimenu), gal jau 60 m. perkopęs vyriškis. Iš pirmo žvilgsnio pasirodė mandagus, draugiškas, papasakojo, kaip viskas veikia automobilyje, paaiškino teoriškai, kaip viską reikia daryti.

Keistai atrodė, kad rodydamas, kaip veikia automobilis, vis paimdavo mano ranką arba paliesdavo koją. Na, bet pagalvojau, kad gal jis mano, kad taip kur kas aiškiau man turėtų būti. Kai pirmąkart išvažiavome į miestą, jis pradėjo šaukti, aš labai susinervinau, pradėjau ašaroti.

Jis pradėjo mane raminti, glostyti pečius. Pagalvojau, kad aš jam į anūkes tikčiau, bet gal ir rūpinasi kaip anūke? Na, kiti vairavimai buvo tokie pat: kojos glostymas jungiant pavaras, pečių glostymas, kai jam atrodydavau įsitempusi.

Žinoma, mokyklinį vairavimo egzaminą išlaikiau be problemų, nors važiuoti tikrai gerai nemokėjau. O egzamino pabaigoje Georgijus mane apkabino ir pasakė: aš jaučiu, kad mes giminingos sielos ir tikiu, kad dar susitiksim.

Skuodžiau iš automobilio neatsisukdama. Dar kelios papildomos pamokos buvo su skirtingais instruktoriais, kurių elgesys buvo puikus ir iš tolo nepriminė to siaubo. Dabar vairuoju ir tuo džiaugiuosi, tačiau niekam nelinkėčiau patekti pas tą seneliuką.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink! Traukitės iš gatvių – mokausi vairuoti!

„Kaskart, kai vairuodama padarydavau klaidą, vairavimo instruktorius skaičiuodavo lavonus – vienas, du, trys... Neva tiek žmonių žūtų, jei vairuočiau viena“, – DELFI apie neprofesionalaus ir nuolat „su kvapeliu“ pasirodydavusio mokytojo pamokas pasakojo skaitytoja.

Kitas prisiminė, kaip laikius vairavimo egzaminą, instruktorius su vairuotojo nesikalbėjo, o jam pasibaigus be žodžių išlipo iš automobilio. „Pradėjau jam šaukti – kur einate? Jis užstaugė, kad į darbą. O aš turiu važiuoti į kasą. Nustebau, kam. Paaiškino, kad už teises susimokėti“, – komišką situaciją atpasakojo skaitytojas Kęstutis.

O kiek dar istorijų apie keiksmus, prasivardžiavimus ar net mušimus per rankas yra tekę girdėti... O gal atvirkščiai? Pasidalinkite ir papasakokite savo istorijų apie vairavimo instruktorius ar kuriozus siekiant gauti vairavimo teises.

Patarkite būsimiems „žaliems“ vairuotojams, kaip išsirinkti instruktorių, ką galima toleruoti, o ką ne, galų gale, kaip nusiraminti ir gerai vairuoti?

Geriausias istorijas publikuosime. Vienam žmogui padovanosime trijų mėnesių žurnalo (pasirinktinai – „Panelė“, „Tavo vaikas“, „Cosmopolitan:, „Moteris“, „Mano namai“ arba „GEO“) prenumeratą. Laimėtojas bus paskelbtas lapkričio 18 d.

Nugalėtoją galite išrinkti jūs, balsuodami ir prie temos žinučių spausdami raudoną arba žalią mygtuką.

Laiškus galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Teisės“ arba naudodamiesi nuorodomis žemiau: