Manau, tai daugelio Lietuvos miestelių problema. Taip pat neretas paliudys, kad ir didžiųjų miestų daugiabučių vidiniai kiemai yra taip pat užaugę žolėmis. Taigi, kas už tai atsakingas?

Na va, ir vėl, ieško kaltų - kas nors pasakys: „Paimk ir išravėk, jei jau tau taip nepatinka“. Bet leiskite pateikti nedidelį pavyzdį.

Dabar atostogauju Maišiagalos miestelyje ir vieną dieną išsiruošiau išnešti šiukšles į rūšiavimo konteinerius. Beje, šiukšlių konteineriai taip pat pastatyti nepatogiai, duobėje, apaugę žolėmis. Nenuostabu, kad žmonės ten mėto visokias šiukšles ir atliekas. Taigi, ėjau su savo mažu vaiku, ir visą laiką turėjau eiti važiuojama kelio dalimi, nuolat žvalgytis, ar neatvažiuoja kokia mašina ar traktorius.

Žinoma, kaime daugybė tokių kelių ir visi taip vaikšto. Bet šalia to kelio yra visiškai užžėlęs šaligatvis, kur žolė iki juosmens. Jei jis būtų tinkamai sutvarkytas, juo galima būtų saugiai eiti su vaiku, su vėžimėliu. Manau, mano pasipiktinimas yra visiškai normalus. Nenormalu yra apaugęs, neprižiūrėtas šaligatvis gan judrioje gatvėje. Nenormalu, žmonių, kurie yra už visa tai atsakingi, apsileidimas. Arba amžinas problemos ignoravimas ir nesprendimas, sakant, kad tam nėra lėšų.

Na, taip norisi, kad mūsų žemelėje nors truputį būtų gražiau, švariau. Gerbiami miestelių seniūnai, apsitvarkykite ir kitose miestelių vietose, o ne tik reprezentacinėse, prie bažnyčių, parduotuvių. Juk sakoma „Sveikame kūne, sveika siela“, galima pravesti analogiją – švarioje, sutvarkytoje aplinkoje, geriau ir gražiau jaučiasi žmonės, kaimynai, bendruomenės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!