Istorija, kurią papasakosiu, šiems laikams gal ir nėra per daug ypatinga. Bet vis tiek nusprendžiau parašyti. Viskas susiklostė taip, kad mano pusseserė pamilo dvasininką.

Sakytumėt, kad tai nėra nei išdavystė, nei meilės trikampis. Bet... Iš tiesų tai yra visiškai tas pats. Atrodytų, kad draugystė su dvasininku yra kažkas egzotiško, uždrausto, tai, kas labai jaudintų, žavėtų ir trauktų. Tačiau taip toli gražu nėra.

Draugystė ir meilė uždraustam žmogui, su kuriuo nėra vilties turėti bendrą ateitį, – tai lyg vaikščiojimas bedugnės pakraščiu ir žinojimas, kad bet kuriuo metu gali nudardėti žemyn. Viskas yra taip: moteris taikosi su slaptu gyvenimu, o jis žaidžia dvigubą žaidimą, atsidavęs savo ganomiesiems ir tik kažkiek – tai moteriai, tačiau be jokio vilties spindulio ir jokių rimtų ketinimų.

Kasdien ji jausdavosi lyg išduota, nes kiekvienos dienos bendri planai buvo kuriami tik po to, kai jis būdavo laisvas nuo savo tarnystės. Kartais nutikdavo taip, kad jie nesimatydavo savaitėmis, mėnesiais. Ji, pasak jos pačios, tiesiog kvailai džiaugdavosi kiekviena kartu praleista akimirka ir lyg ištroškęs ar alkanas žmogus griebdavo tą numestą dėmesio ir meilės kąsnį. O jis tiesiog mėgavosi jos draugija.

Be to, jų gyvenimą dar sunkino ir tai, kad jiedu gyveno provincijoje, palyginus mažoje žmonių bendruomenėje, todėl nuslėpti šią draugystę buvo dar sunkiau. Kaip ji man pati sakė, esu vienintelis žmogus, kuris ją supranta iki galo, todėl mūsų pokalbiai būdavo labai sunkūs. Patikėkite, labai sunku matyti kenčiantį mylimą, artimą žmogų.

Ji paliko jį. Šiuo metu ji yra laimingai sukūrusi šeimą, augina pusantrų metukų sūnų. Kaip dabar pati sako, jeigu galėtų grąžinti laiką, už jokius pinigus ji nesiryžtų kartoti šios istorijos. Pasako jos, į nieką ji nekeistų tos laisvės, kurią turi dabar, nes tik laisvas žmogus, gyvenantis tiesoje su savimi ir pasauliu, yra laimingas iki galo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu vieniša ir nesigailiu, – rašo vieniša DELFI skaitytoja Marija. – Visi vedę vyrai man yra mirę, ištariau sau vieną kartą ir visiems laikams. Niekada nenorėjau savosios laimės kurti ant svetimos nelaimės ašaringo pagrindo. Dabar yra kaip yra.“

Galėtumėte pritarti Marijai? Juk iš tiesų būna, kad sutiktas žmogus nuvilia: nors yra toks artimas, mylintis ir geras, turi, rodos, tik vieną trūkumą – vakare grįžta ne į jūsų, o į savo namus... Tuomet nesmagu nei vienam, ir be kenčiančių tokiu atveju neapsieisi.

Esate patyrę, ką reiškia įsimylėti antrąją pusę jau turintį žmogų, o gal net teko įsivelti į meilės trikampį? Žinote, ką jaučia žmogus, kuriam mylimasis ar mylimoji yra neištikimi? O gal suprantate, kokia kaltė graužia apgaudinėjantį, nes buvote jo vaidmenyje?

Prašome Jūsų – pasidalinkite patirtimi, atskleiskite savo klaidas ir padėkite kitiems mokytis ti vsiu būdu – kaip iš svetimų.

Jūsų minčių laukiame iki sausio 19 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 2 d. iki sausio 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. sausio 20 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – M. Anušauskaitės ir G. Jord knyga „10 litų“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.