Pirmosiose sezono lenktynėse 25-erių metų sportininkui kelią pastojo buvę pasaulio čempionai - „Lotus“ pilotas Kimis Raikonnenas ir „Ferrari“ atstovas Fernandas Alonso, tad vokiečiui Australijoje teko tenkintis trečiąja vieta.

Su panašiu likimu bet kokioje situacijoje maksimumą pasiekti trokštantis S.Vettelis neketino taikstytis antrą savaitę iš eilės ir siekdamas pirmosios šio sezono pergalės bei trečiosios karjeros pergalės Sepango trasoje jis nusprendė nepaisyti netgi savo komandos įsakymų.

Lenktynėms einant į pabaigą ir antrajam „Red Bull“ pilotui Markui Webberiui pirmaujant, australui ir vokiečiui buvo liepta nesivaržyti bei taupyti bolido ir padangų būklę. Christiano Hornerio ir Adriano Newey vadovaujama ekipa tuo pačiu siekė išvengti bet kokių netikėtumų, kurie būtų neleidę iškovoti „buliams“ maksimalaus taškų kiekio.

Vis tik S.Vetteliui asmeniniai troškimai buvo svarbesni nei komandos taktika – vokietis aplenkė komandos draugą ir iškovojo 27-ąją pergalę savo karjeroje.

Iš M.Webberio pergalę atėmęs triskart pasaulio čempionas atsiprašė ir pripažino, kad suklydo, tačiau vokietis tikrai žinojo, ką daro, ir tokie jo veiksmai nėra pateisinami.

Niekam ne paslaptis, jog S.Vettelis yra pirmasis „Red Bull“ pilotas, o ir pats M.Webberis po lenktynių Malaizijoje drąsiai pareiškė, kad jo komandos draugas yra neliečiamas bei visada bus apsaugotas.

Tai, kad Formulės 1 komandoje vienas lenktynininkas yra svarbesnis už kitą – įprastas ir visiškai suprantamas reiškinys. Vis dėlto, varžytis mėgstantis S.Vettelis savo geros padėties Austrijos gėrimų kompanijai priklausančioje ekipoje neįvertina ir leidžia sau peržengti ribą. Triskart pasaulio čempionas pamiršta, kad Formulė 1 – ne tik lenktynininkų čempionatas, bet ir kova dėl konstruktorių taurės.

Formulės 1 užkulsiuose kalbama, jog S.Vettelis turi būti suspenduotas ir nedalyvauti sekančiame etape – Kinijos Didžiojo Prizo lenktynėse. Tai ko gero būtų teisingiausia bausmė, tačiau imtis tokių priemonių prieš triskart pasaulio čempioną „Red Bull“ tikrai neišdrįs.

S.Vettelis ne be reikalo yra vadinamas bene didžiausiu savanaudžiu iš visų Formulėje 1 lenktyniaujančių sportininkų. Toks vokiečio charakteris, žinoma, prisideda ir prie jo sėkmingos karjeros, tačiau tokį autoritetą turinčiam lenktynininkui jokiu būdu negalima pamiršti, kad prie jo sėkmės labai daug prisidėjo ir „Red Bull“ ekipa bei tas pats M.Webberis.

Turbūt geriausiai šią nemaloniai susiklosčiusią situaciją apibendrina radijo ryšio pagalba Ch.Hornerio vokiečiui ištarti žodžiai lenktynių metu: „Nagi, Sebai. Tai kvaila.“

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!