Ir tas „lankymasis“ mano būna tikrai nedažnas, nes dėl slogos ar pakosėjimų tikrai neturiu nei laiko, nei kantrybės sėdėti ilgose eilėse ir laukti, kol priims ir išrašys lašiukų ir vaistų, apie kuriuos puikiai pati išmanau. Čia galėčiau ilgai ir nuobodžiai dėstyti visus savo nuogąstavimus ir mintis apie sveikatos įstaigas ir jų veiklą, bet straipsnis beveik ne apie tai.

Noriu pasidalinti slogia patirtimi, kuri nutiko neseniai. Kadangi per paskutinius keletą mėnesių teko gultis ant operacinio stalo ir ne kartą, tad poliklinikos ir gydymo įstaigose tenka apsilankyti karts nuo karto ir paskutinis apsilankymas sergu.lt tinklalapyje tam, kad užsiregistruočiau, lengvai šokiravo.

Atsidarius norimo gydytojo registracijos puslapį, pamačiau, kad apsilankyti „NEMOKAMAI“ pas jį aš galėsiu tik paskutinę spalio dieną, t.y. po 20 dienų. O jei noriu pakliūti anksčiau, tai turiu užsiregistruoti į mokamą konsultaciją. Susimąsčiau - tai kam man reikalinga poliklinika, jei aš galiu tada mokamai tą pačią dieną apsilankyti bet kurioje privačioje klinikoje, kurioje gaučiau žymiai geresnį aptarnavimą, malonesnes ir kokybiškesnes paslaugas.

Ir kaip čia dabar yra - poliklinika privatizuota ir taip išeina, kad su laiku bus visos paslaugos mokamos. Tiesa, dar galėčiau paminėti, kad kai kurie tyrimai jau mokami, kurie ankščiau buvo nemokami. Tai labai norėčiau sužinoti: kas laukia mūsų visų ateityje? Kokios dar reformos ruošiamos? Kažkaip per rinkiminius debatus pasigedau klausimų ir atsakymų apie Sveikatos apsaugos ministerijos reformas.

Na, ir pabaigai klausimas tam, kuriam parūpo Raudonojo kryžiaus ligoninė: kokiu tikslu ji yra uždaroma ir kas bus su visu ten dirbančiu personalu?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!