Svarbu dar mokykliniame suole giliau pažvelgti į šalia esančias problemas ir ieškoti galimybių jas spręsti. Reikia stengtis propaguoti sveiką gyvenseną visai mokyklos bendruomenei.

Kiek daug jaunų žmonių nelanko mokyklos, turi žalingų įpročių, neturi veiklos. Juk būtent informacijos stoka, užimtumo problema ar socialinė aplinka daro įtaką jaunų žmonių vystymuisi ir raidai.

Mokyklose galėtų būti organizuojami įvairūs projektai, pavyzdžiui: „Alkoholis ir jo pasekmes“, „Rūkymas“, „Narkotikų įtaka“. Manau, kad svarbu nepamokslauti, juk ir taip daugelis žino, kad rūkymas ar gėrimas kenkia sveikatai, bet kalbėtis su mokiniais, išgirsti jų nuomonę. Juk daugelis taip elgiasi norėdami pritapti prie bendraamžių, nenorėdami išsiskirti iš kitų, o gal tiesiog yra kamuojami asmeninių problemų.

Todėl būtent tikrų istorijų analizavimas, požiūris ir žvilgsnis į kiekvieną situaciją atskirai padėtų mokiniams ir mokytojams suprasti „kodėl?“. Kodėl jaunas žmogus taip elgiasi ir kodėl suaugęs to nesupranta, draudžia, smerkia.

Geru pavyzdžiu galėtų tapti laida „Gimnazistai“. Ten jauni žmonės drąsiai gali išsakyti savo nuomonę aktualiomis temomis, o kas nedrįsta to daryti, tai galėtų tiesiog stebėti viską iš šalies ir įvertinti patys visą situaciją.

Taigi, ugdykime mokiniu motyvaciją, pasipriešinimą bendraamžių spaudimui, požiūrį į Seimą, į dvasines vertybes, į sveiką gyvenimo būdą, sportą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!