Mano ir vyro kelione į darbą kainuoja 200 eurų (man nuo darbo iki namu – 35 km į vieną pusę, tai per dieną – jau mažiausiai 70 km), prasto butuko nuoma – 100 eurų ir mokesčiai ( apie 100-150 eurų), automobilio priežiūra ir remontas – apie 100 eurų, maistas – 200 eurų.

Kur dar apranga ir medicininės pagalbos mokesčiai (nors aiškinama, kad medicininė pagalba yra nemokama, bet, būna, poliklinikoje tenka ir susimokėti). Dažniausiai valgome nupigintus maisto produktus, o drabužius tenka pirkti padėvėtų prekių parduotuvėse.

Jei kurį mėnesį labai susispaudžiam, tai pasiseka vieną kitą eurą sutaupyti. Tačiau tokiu tempu niekada nesusitaupysim norimam mažam nuosavam butukui. O ką jau kalbėti apie šeimos pagausėjimą. Labai norim kūdikio, bet su tokiom pajamom net sudžiuvusios duonos nenupirksim mažyliui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norime pasiteirauti Jūsų – kokia suma išgyventi per mėnesį yra reikalinga jums? Kam išleidžiate daugiausiai, kaip sutaupote? Galbūt galite nurodyti, kad itin padidino ar sumažino jūsų išlaidas?

Pasidalinkite savo patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki spalio 11 d. Vienam iš jūsų atiteks pusės metų pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata!