Štai pavyzdžiui, šios savaitės pradžioje, buvo straipsnis „Orai: viena graži diena per savaitę“. Citata iš straipsnio: „Šiomis dienomis bus kiek šilčiau, tačiau kasdien vyraus tai didesnis, tai mažesnis debesuotumas. Gražiausia ir šilčiausia diena bus ketvirtadienį, kai dangus išsigiedrins, o termometrų stulpeliai kils aukštyn. Ketvirtadienį danguje karaliaus saulė, oras bus šiltas. Vilniuje ir Kaune visą parą bus giedra. Nakties ir ryto metu vyraus 15–18 laipsnių temperatūra. Dieną saulės spinduliai orą sušildys iki 24 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra. Termometrai fiksuos 14–17 laipsnių. Įdienojus dangus trumpam apsiniauks, bus apie 22 laipsnius šilumos.“

Na ir kur buvo 24  laipsniai? Kur – visą dieną giedra ir karaliaujanti saulė? Prognozė rašyta antradienį. Ir čia tik vienas pavyzdys. Tai darbas, už kurio atlikimo kokybę nėra jokios atsakomybės. Kur kitur jūs rasite tokį darbą, ir, svarbiausia, (tikriausiai) neblogai apmokamą?! O dar dažnai jie „nuspėja“ kokia bus vasara arba žiema.

Ir ką? Ir nieko! Turbūt atsiras žmonių, kurie patikėję sinoptikais apie lietingą savaitgalį, jį praleido namuose šviečiant saulei, o kai turėjo dangumi ridinėtis saulė – pliaupė lietus. Vis pagalvoju, kad tuo metu, kai žmonija turi technologijų kolonizuoti Marsą arba pasiekti Plutoną, orų būrėjams nuspėti, koks oras bus po kelių dienų, – misija neįmanoma.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!