Juk tai mums reikia manevruoti tarp automobilių, kurių vairuotojai degant raudonam signalui braunasi į sankryžą, užvažiuodami ant pėsčiųjų perėjų. Tai mums reikia dairytis į visas įmanomas puses, kad tik koks išsiblaškėlis, žiūrintis į kairę sankryžos pusę, o ne į pėsčiuosius, neužvažiuotų ant kojų.

Kaune kasdien einu pro Savanorių prospekto ir Žukausko g., Savanorių prospekto ir Lukšio sankryžas. Piko metu dėl lentelių vyrauja visiškas chaosas. Tik ir žiūrėk, kad kojų nepervažiuotų. Praėjusią savaitę buvo pakeisti šviesoforai Žukausko g. ir Savanorių prospekto sankryžoje. Pastebėjau, kad nebeliko pavojaus žengti į perėją, nebereikia nardyti tarp automobilių.

Iš pradžių pagalvojau, gal vairuotojų kultūra pagerėjo? Ir tik šiandien pastebėjau, kad nuėmus senus šviesoforus, ant naujų nebeuždėtos lentelės su žaliomis rodyklėmis! Štai kur buvo problema, šitiek laiko kėlusi grėsmę pėstiesiems. Jokie sustojimai prie „Stop“ linijos neužtikrina pėsčiųjų saugumo, nes vairuotojai vis tiek užvažiuoja ant perėjų ir kliudo pėstiesiems. Tik visiškas lentelių nuėmimas išspręs šias pėsčiųjų eismo saugumo problemas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos kelių! Gal norite apginti Lietuvos vairuotojus, dviratininkus ar pėsčiuosius? Norite pasidalinti istorija, kaip jums teko tapti nekultūringo vairavimo liudininku?