Kasdieną kiekvienas naujienų tinklalapis ar bent jau į tokį panašus tinklalapis tarsi jaučia pareigą parašyti ką nors apie kitos orientacijos žmones (ir kas keisčiausia, tik homoseksualius vyrus, o ne moteris). Po tokiais straipsniais dažniausiai pasipila begalė neapykantą kurstančių komentarų. Nes kaip žurnalistai jaučia pareigą apie tai parašyti, taip tūlas lietuvis jaučia pareigą kitokius žmones iškeikti ar pasiūlyti gydyti.

Mano nuomone, šis žurnalistikos dėmesys kitokios orientacijos žmonėms yra tiesiog per daug išpūstas burbulas. Prieš keletą metų, kai žurnalistikoje straipsniai apie homoseksualus pasirodydavo gal tik kartą per metus, niekam jie nerūpėjo ir galėjo ramiai gyventi. O dabar kur tik pasisuksi, tai jei ne apie violetinius, tai apie homoseksualus. Net kai kurie iš politikos pasaulio pradėjo keltis sau reitingus, savo neva kovomis prieš homoseksualus.

Dar viena iš didelių daromų klaidų yra, klaidinti žmones skelbiant apie homoseksualų „paradus“, kurie iš tikrųjų yra tik eisenos. O lietuvis, vos pamatęs žodį „paradas“, lyg neėdęs šuo pamatęs žalią mėsą, puola į komentarus reikšti savo nepasitenkinimo. Mieli žurnalistai ir eiliniai žmonės, atskirkit kas yra „paradas, ir kas tik eisena. Geri pavyzdžiai čia - parado ir tiesiog eisenos. Dažnas tarp šitų dalykų skirtumo neįžvelgia, nes jo protas jau degradavęs nuo lietuviškos spaudos skleidžiamos dezinformacijos. Netgi dauguma pačių homoseksulų yra prieš paradus, o norintys jų - vyksta į šalis, kur visuomenė pasileidusi ir tokie renginiai vyksta. 

Dar vienas iš Lietuvoje nusistovėjusių stereotipų - „mano vaikas pamatęs gėjų ir pats užsimanys juo būti!!!“. Prižiūrėkit savo vaikus ir jokia neigiama informacija jų nepasieks. Namuose turbūt jis nė karto negirdėjo jokio keiksmažodžio iš jūsų pusės, nematė kaip jūs girti voliojatės arba kambaryje netyčia neužtiko... darant tai, kas, pagal jus, turėtų būti irgi nesveika. Vaikai bent jau iki 10 metų neturėtų vieni vaikščioti gatvėmis ar nežinia kokiose vietose, tad bijoti, kad pamatys du vyrus susikabinusius už rankų irgi nelogiška. O vyresni vaikai jau ir patys supranta kas, kur, kaip ir kodėl.

Kol niekas apie homoseksualius žmones neskelbia, tol visiems viskas gerai. Tikiuosi ateis ta diena, kai Lietuvos žiniasklaidoje apie homoseksualus straipsnių bus tiek, kiek prieš keletą metų, t.y. beveik nebus jų.

Atsakant į pavadinime pateiktą mano klausimą, atsakymas aiškus - aiškiai dėmesio per daug.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!