Prieš pora savaičių lankiausi vienoje „išparduotuvėje“. Žodį „išparduotuvė“ įrėminau į kabutes ne veltui, kadangi daugelio prekių kainos man pasirodė nė trupučio nepanašios į išparduodamų prekių. Žodžiu, planavau atsinaujinti sportinę avalynę, tačiau prisilietęs prie kiekvienos batų poros, ją padėdavau atgal dėl neproporcingai didelės kainos, nors didžioji dalis avalynės buvo net kelių sezonų senumo. Galiausiai akis užkliuvo už labai seno modelio sportinių batų, kurių kaina jau su nuolaida buvo 63 eurai, kas lito laikais būtų buvę 217 Lt.

Už tokius sportinius batus lito laikais nebūčiau davęs daugiau 120 Lt, tačiau jie čia kainavo būtent 63 eurus.

Kilusias abejones patvirtino ant batų dėžės suklijuotos dvi žalios kainų etiketės. Nukrapščius „senąją“ kainą, paaiškėjo, kad toji „senoji“ kaina netokia jau sena. Panašu, kad anksčiau ta pati pora kainavo 179 litus arba 51,84 euro. Ir labai tikėtina, kad toji kaina buvo ne per akciją.

Taigi, negalima aklai žiūrėti vien į skaičiukus. Būtina pačiam įvertinti prekės kainos ir kokybės santykį, kitu atveju galime likti apgauti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI jau rašė anksčiau, Lietuvos banko skaičiavimu, pirmųjų septynių šių metų mėnesių bendrasis kainų lygio augimas yra tik 0,5 proc. didesnis nei prieš metus. Kainų lygio augimą stabdė degalų kainų kritimas. Pastebima, kad įtakos mažesnei infliacijai daro ir administuojamosios kainos – elektros, dujų, šilumos energijos.

Rugsėjį Lietuvos bankas savo prognozėse ir analizėje pastebėjo, kad šiek tiek kyla maisto kainos. Minima, kad šiemet šiek tiek augo ne tik neapdoroto maisto kainos, bet ir apdoroto.

Esate pastebėję panašių kainų skirtumų? Jus nustebino kurios nors prekės kaina eurais, kai pamenate, kokia ji buvo dar litais? Turite senų kvitų, kuriose kainos rašomos dar litais, ir stebitės jų pokyčiais? Pasidalykite mintimis ir nuotraukomis pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.