Vienas jų atsiuntė net 29-ias nuotraukas, kuriose užfiksavo 10 dalykų, kuriuos norėtų pataisyti Vilniaus mieste. Norite papildyti jo sąrašą? Rašykite ir nuotraukas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt!

1) Lukiškių aikštės kampas ties Gedimino prospektu. Trūksta unikalios granitinės plytelės. Įdomu, kokia dingimo versija: pavogė, išvežė kartu su sniegu žiemą (atrodo, jo daug nebuvo)?
2) Lukiškių aikštės pašonėje „įrengta“ apšvietimo sistema. Įdomu, ar el. srovė išjungta?

3) Vilniaus Verkių gatvėje šaligatvis ir dangas skiriantys bortai, „pavirtę“ į skaldą. Viskas sutrinta su žemėmis ir smagiai pakočiota, matyt, valant sniegą.

4) Įvažiavimas į A. Goštauto gatvę iš Geležinio Vilko gatvės, prie Lietuvos Respublikos Seimo. Jau kurį laiką bortų atitvaras lyg sudėtas iš lauko akmenų aukuras.

5) Smetonos g. prie „Pramogų banko“ guli kalnas statybinio šlamšto. Negi miesto tvarkytojai to nepastebi ir negali išvežti?

6) Laiptai nuo Mindaugo g. į Vingrių gatvę. Tai dažnai pėsčiųjų naudojamas takas, jungiantis Naujamiestį ir Senamiestį. Baigia ištrupėti taip, kad kai kuriose vietose nebėra pakopų. Kas tuo turi pasirūpinti?

7) Keli prasto požiūrio į šiukšlių surinkimą pavyzdžiai. Atviros šiukšlių dėžės ir milžiniški (neekonomiški, nes per dideli) šiukšlių maišai. Iš atvirų šiukšlių dėžių vėjas ir varnos „išpučia“ visas šiukšles ir išnešioja po žalias oazes.

8) Gedimino prospektas. Kiemo brome (tarp prospekto ir Ankštosios g.) mėtosi gabalai prospekto grindinio. Kai iškrenta viena plyta, pradeda trupėti ir greta esančios. Taip dar greičiau yra prospektas.

9) Viršuliškių gatvės atkarpa, juosianti Saltoniškių kapines (dešinėje lieka „SOS vaikų kaimas“) ir įsijungianti į Ozo g. Maždaug 100 m ilgio neasfaltuota gatvės atkarpa būna apkrauta rytais per piką. Automobilių vairuotojai, mėgindami nukirsti užsikišusią Ąžuolyno gatvę, platina neasfaltuotą Viršuliškių gatvės atkarpą važiuodami veja, kuri yra daug lygesnė už mėnulio paviršių primenančią gatvę.

10) Numanomai vagiamas šaligatvis Karoliniškių rajone, I. Šimulionio ir V. Vaitkaus g. susikirtime. Manau, akivaizdu, kad tai vyksta nuolat ir po plytelę. Nuotraukose matyti neseniai pavogta plytelė. Galbūt gyventojai jomis tvarko duobėtus senų daugiabučių kiemus?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuotraukomis ir atkreipti dėmesį į vietas, kurias reikėtų sutvarkyti Vilniuje? Siųskite jas čia!