Tu, kuris nori daug, kokybiškai ir pigiai, bet nenori mokėti už aliejaus buteliuką 15 Eurų, net jei apie jo spaudimo subtilybes papasakotų pati aliejaus parduotuvės savininkė.

Tu, kuris nori patogiai susikrauti prekes į greta priparkuotą automobilį užuot tempęs jas siauromis jaukiomis vingiuotomis senamiesčio gatvelėmis.

Tu, kuris nemanai, kad kelionė per lietų, slidžius šaligatvius ir šaltį yra verti pasilabinimo su kasininke, kuri žino tavo vaikų vardus ir visuomet paklausia, kaip jiems sekasi.

Tu, kuris renkiesi praleisti pusdienį apsipirkinėdama su seserimi, kol vaikai žiūri kiną, o vyras su draugais žaidžia boulingą. Ir viskas – po vienu stogu.

Tu, kuris nori apsipirkti tada, kada tau patogu – po darbo, savaitgalį, švenčių dieną, net naktį, ir tau neskauda širdies, kad prekybos centro darbuotojai dirba, kai tu apsipirkinėji ar pramogauji.

Jokie didieji verslai nesužlugdė smulkiųjų. Sužlugdei tu, balsuodamas savo kojomis ir pinigine.

Bet ne viskas prarasta. Pavyzdžiui, gali suburti Lietuvos amišų bendruomenę ir gyventi antivartotojiškai, remdamas smulkųjį verslą, o geriausia - viską pasigamindamas pats.

P.S. taip pat, kaip tu, automobilių gamintojai nužudė arklides, Alessandro Volta ir Tomas Edisonas – žvakių fabrikėlius, demokratija – autoritarizmą ir t.t.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!